Следвайте стриктно тези стъпки, за да получите и вие перфектната

...
Следвайте стриктно тези стъпки, за да получите и вие перфектната
Коментари Харесай

Перфектната пържена риба стъпка по стъпка

Следвайте прецизно тези стъпки, с цел да получите и вие съвършената пържена риба

Необходими Продукти

● риба - 4 бр. приблизително огромна (мерлуза или др.)
● лимони - 2 бр.
● брашно - 50/100 г за паниране
● олио - 100 мл
● краве масло - 80/100 г
● магданоз - или друга зелена билка на усет

марината


● сол - 1 с.л.
● захар - 1 с.л.
● вода - 1 л за мариноване на рибата

Начин на подготвяне

Рецептата за пържена риба е от най-известния съветски готвач Иля Исаакович Лазерсън - Принципите на Лазерсон. Лазерсън е знаменит готвач, водещ на доста радио и телевизионни стратегии на съветски телевизионни канали, създател на повече от 100 известни готварски книги.

Например, има избрани правила за осоляване на риба вкъщи, за вярното подготвяне и така нататък За всяко ядене готвачът има свои създадени правила. Дори за такова на пръв взор просто ядене като пържена риба.

Своята доктрина той застъпва главно за техники на готвене без рецепта и фундаментални. Това е главната разлика от другите готвачи. Принципите му съдържат разнообразни комбинации от артикули, техните пропорции за готвене и в готовото ядене.

Вземете приблизително огромни риби, с цел да се изпържат цели. Отрежете главата, опашката и перките. Ако рибата е огромна, всекидневно е да се пържи на хапки, като се реже или през костите, или на филета без кости. Този път съм приготвила мерлуза.

Принцип 1: Солта + захарта са най-големите другари на рибите!

Разтворете една супена лъжица сол и захар в литър вода. Правим сечения върху рибите от едната и от другата страна. Поставете ги във водата за 20 минути. Това е належащо, с цел да бъде рибата по-вкусна и с най-хубава консистенция. Това е изключително значимо при пържене на филета!

Принцип 2: Лимонът е другар на пържена риба, само че не когато е сурова! Не мариновайте рибата с лимон. Ползвайте след приготвянето ѝ! Абсолютно неразрешено е да се излива лимонен сок върху риба преди пържене! Киселината понижава протеините.

Нарежете лимона на половина. Загрейте тигана. Поставяме едната половина с нарязаното надолу. Пържете, до момента в който върху разреза се появи кафява коричка.

Принцип 3: Загрейте незалепващия или чугунен тиган по верния метод! Загрейте добре тигана с прибавяне на огромно количество растително масло. Изваждаме рибите от водата. Изсушете върху салфетка. За мирис втрийте с пръсти сместа от пипер в разнесете от двете страни.

За да предотвратим залепването на рибата по тигана и да има по-добра кора, панираме в малко количество брашно. Разклатете, с цел да отстраните непотребното брашно.

Поставете рибата в тигана. Разклащайте понякога, с цел да не залепне рибата. Пържете от двете страни, като обръщате непрекъснато. Намаляваме огъня. Определяме готовността на рибата съгласно готовността на най-дебелото място.

Принцип 4: Маслото е третият другар на рибата! Оставете малко количество олио в тигана, изхвърлете останалото. Добавете огромно парче масло. Маслото ще ви разреши да приготвите маслен сос.

Ако разполагате с магданоз или друга билка, нарежете на ситно. Когато маслото изгори малко и се появи орехова миризма, прибавете билките. Изстискайте лимонен сок от половин лимон върху рибата и в соса. Можете да препечете в маслото половин лимон.

Сложете рибата в паница. Залейте със сос. Украсете ястието с лимон свеж или изгорял и филиз магданоз.

Аз сервирах рибата на тиган със задушени тиквички, варен картоф, прясно доматче и несъмнено лимон.

Няма значение какъв тип риба се употребява за съвършената пържена риба малко по малко!

Този способ на пържене е подобаващ за всяка риба. Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР