Вундертима просто няма страх от никого и си заслужи първото

...
Вундертима просто няма страх от никого и си заслужи първото
Коментари Харесай

Вдъхновен австрийски тим нокаутира Нидерландия в петголово шоу и спечели група D

Вундертима просто няма боязън от никого и си заслужи първото място
Австрия удари с 3:2 Нидерландия в огромен мач в Берлин, в който имаше всичко, което почитателите на футбола могат да си пожелаят да видят. Преди дуела страховете бяха, че и тук, както и в други последни срещи от груповата фаза, може да надделеят сметките.

Но атмосферата по трибуните на Олимпийския стадион бе превъзходна, а тимовете затвориха калкулаторите в шкафа, с цел да тръгнат в офанзива и да потърсят успеха с всички сили.

Австрия поведе в 6-ата минута след автогол на Дониел Мален. Нападателят на Нидерландия се появи за първи път на шампионата като титуляр, а първото му допиране в мача бе да прати топката в своята врата.

" Лалетата " се подвигнаха, а тъкмо Мален изпусна най-хубавия късмет за изравнавяне преди почивката. А по какъв начин изпусна Марко Арнаутович да направи 2:0 от необикновено чиста обстановка, това никой не знае.

Във втората минута след почивката Коди Гакпо вкара изтънчено по диагонала и изравни за " оранжевите ". И в идващите минути този тим диктуваше събитията на терена, търсейки втори гол.
 Снимка: Getty Images
Но вместо това удариха отново австрийците. Страхотна офанзива изведе отляво Грилич, а той центрира на главата на Романо Шмид - 1:2, в 59-ата минута.

Нямаше значение, че селекционерът Ралф Рангник бе направил куп промени в състава. Той употребява 21 футболисти дотук в шампионата, което е втора най-висока численост след испанците, само че пък те пуснаха 10 запаси в третия си мач.

Австрия продължи да е нападателен и убеден тим, макар че влезе в мача като новобранец.

Но Мемфис Депай изравни в 75-ата минута с първия си гол на шампионата. Първоначално словенският рефер Иван Кружляк неверно анулира попадението за игра с ръка на нападателя, само че ВАР се намеси. Такава нямаше - постоянен гол и 2:2.
 Снимка: Getty Images
Но единствено пет минути по-късно австрийският водач Марсел Забицер наниза ужасно попадение по диагонала, препарирайки вратаря Вербруген в горния ъгъл. И още веднъж изведе напред Вундертима!

А в същия миг Полша изравни на Франция в другия мач - 1:1, с което тимът на Рангник се озова преди всичко в група D.

До края и на двата дуела гол не падна, а австрийците изненадващо за някои завоюваха групата, в компанията на Нидерландия и Франция.

Изненадващо, само че не и като показване - това е един тимовете на Евро 2024, без никакво подозрение. С шест вкарани гола (само Германия има повече), със смела и нападателна игра, Австрия заслужи първото място.

И отива на осминафинал против втория от група F, който ще е един всред Турция, Чехия или Грузия.
 Снимка: Getty Images    Снимка: Getty Images
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР