Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров нареди да се засили противодействието

...
Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров нареди да се засили противодействието
Коментари Харесай

Кадиров търси радикални елементи и в Чечня

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров подреди да се ускори противодействието на радикалната идеология в републиката след терористичните офанзиви в Дагестан, оповестява " Интерфакс ".

" Във връзка приканих управлението на правоохранителните органи да засилят напъните си за обезпечаване на публичната сигурност и попречване на тероризма и религиозния екстремизъм, изключително да се акцентира на противодействието на радикалната идеология, идваща от европейските страни ", написа Кадиров в канала си в Telegram.

Той означи, че на всички офанзиви против живота на чиновници на реда и държавни организации ще бъде даден съдбоносен отговор.

" Призовах също всеки чеченец да бъде изключително внимателен към своите най-близки родственици, с цел да ги защищити от нездравословното въздействие на терористичната идеология по този въпрос, което може да докара до съществени трагични последствия ", добави ръководителят на Чечения.
 Броят на жертвите при офанзивите в Дагестан продължава да пораства
Броят на жертвите при офанзивите в Дагестан продължава да пораства

Убитите са към този момент 19

Прпокмняме, че на 23 юни въоръжени бойци нападнаха синагога и черква в Дербент, както и черква и пост на КАТ, ситуирани до синагогата в Махачкала. В резултат на това починаха 21 души, в това число 15 служители на реда и член на съветската национална армия, а над 20 души бяха ранени . Петима бойци са премахнати и самоличността им е открита. Според ръководителя на републиката Сергей Меликов офанзивите в Дагестан са осъществени от хора от Сергокалинския регион. По-късно ръководителят на региона Магомед Омаров беше арестуван и задържан за 10 дни. По предварителни данни един от синовете му е бил измежду екстремистите, направили терористичната офанзива в Дагестан в неделя.

Образувани са наказателни каузи по писмен знак " б " на част 3 на член 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация (терористичен акт), част 4 на член 222 от Наказателния кодекс на Руската федерация (незаконно придобиване, предпазване, превозване на огнестрелни оръжия), алинея " а ", " б " част 4 от член 226 от Наказателния кодекс на Руската федерация (кражба на огнестрелно оръжие).
 Руски народен представител от Дагестан: Украйна и НАТО стоят зад кървавите набези
Руски народен представител от Дагестан: Украйна и НАТО стоят зад кървавите набези

В кавказката република е въведено военно състояние

Ръководителят на Дагестан на политическия хайлайф на страната, с цел да се увери, че никой няма връзки с радикалния ислям след нападението през уикенда, при което бяха убити 21 души.

Сергей Меликов, губернаторът на мюсюлманския южен район, където въоръжени мъже нападнаха църкви и синагоги в неделя вечерта, сподели, че също е срещу локалните дами да носят воал с никаб след известия, че един от въоръжените мъже е възнамерявал да избяга с никаб, маскиран като жена.

Атаката, която е третият сериозен случай в Русия тази година, обвързван с ислямистки бойци, сътвори главоболие за президента Владимир Путин, който споделя, че страната би трябвало да концентрира ресурсите си върху спечелването на войната в Украйна, нещо, което Москва назовава специфична военна интервенция.

" Разпоредих да бъдат проучени и тествани персоналните каузи на всички, които заемат управителни постове в Дагестан, в това число и на депутатите от националното заседание (местния парламент). Ще го създадем на няколко стадия ", сподели Меликов пред депутатите.

Решението на Меликов отразява опасенията, че политическият хайлайф на Дагестан е бил инфилтриран от радикални ислямисти, откакто двама от стрелците бяха разпознати като синове на локален чиновник, различен като предходна връзка с прокремълска партия, а различен стрелец, разпознат като родственик на някогашен почитан чиновник.
 Ердоган изрази съболезнованията си за терористичната офанзивата в Дагестан
Ердоган изрази съболезнованията си за терористичната офанзивата в Дагестан

В телефонен диалог с Владимир Путин

Бившият консултант на Кремъл Сергей Марков твърди, че офанзивата е посочила, че елитът на Дагестан е бил " инфектиран " от коренен ислям.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР