Ароматът на череши ще се разнесе из цялата ви лятна

...
Ароматът на череши ще се разнесе из цялата ви лятна
Коментари Харесай

Тарт с черешово сладко

Ароматът на череши ще се разнесе из цялата ви лятна кухня...а по-късно ще си хапнете в действителност апетитен тарт с черешово сладко

Необходими Продукти

● брашно - 250 г
● масло - 100 г
● яйца - 1
● сметана - 50 г
● захар - 2 с.л. лъжици за тестото и 100 г за пълнежа
● сол - щипка
● бакпулвер - 0, 5 ч.л.
● череши - 600 г
● нишесте - 3 с.л
● канела - 1/2 ч.ч.

Начин на подготвяне

Смесете брашно, бакпулвер, сол и захар.

Смесете брашнената примес със студено масло, с цел да извършите рохкави трохички. Това би трябвало да се направи много бързо, тъй че маслото да няма време да се загрее. Използвах пасатор.

Добавете яйцето и заквасената сметана. Замесва се безпрепятствено тесто. Навива се на топка и го прибираме в хладилника за 20 минути.

Разточете или с пръсти го разстелете непосредствено във формата, като оформите страни с височина към 1, 5-2 см. Надупчете тестото за тарта, да не се деформира при печене от надигане на сладкиша с череши. Поставете в загрята на 180 °C фурна.

Отстранете костилките от черешите (може замразени череши). Смесвате ги със захар и канела. Слага се нишесте и още веднъж се разбърква добре. Поставяме на слаб огън и нагряваме (не е належащо да кипнем), като разбъркваме непрестанно. Получава се нещо като доста дебело плодово желе.

Извадете тестото от фурната и охладете за десетина минути, поставете пълнежа върху основата от тесто. Охладете изцяло и нарежете готовия тарт с черешово сладко.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР