Петлите бяха далеч от очакваното ниво и останаха зад Австрия

...
Петлите бяха далеч от очакваното ниво и останаха зад Австрия
Коментари Харесай

И маскираният Мбапе не помогна: Нов неубедителен мач остави Франция втори в групата

" Петлите " бяха надалеч от предстоящото равнище и останаха зад Австрия в тази група
Франция направи нов неоснователен мач на Евро 2024 и изпусна първото място в своята Група " D ".

" Петлите " направиха 1:1 с към този момент отпадналия отбор на Полша, а с оглед успеха на Австрия над Нидерландия (3:2) в другия мач от тази група, Франция остана на второто място.

Това не е съдбовно, тъй като още нощес французите имаха обезпечено място в елиминациите, само че първото място предполагаше по-лек противник и по-приемлив поток, до момента в който в този момент " петлите " чакат втория от група " Е " на осминафинал, само че пък са в потока на Германия, Испания и Португалия.

Франция приключи тази група с едвам една победа, реализирана над Австрия с помощта на автогол, нулево реми против Нидерландия и разочароващо 1:1 през днешния ден против Полша.

Мач, в който основните моменти се оказа две дузпи, осъществени от наранените звезди на тимовете Килиан Мбапе и Роберт Левандовски. Мач, който сигурно ще имат отрицателен отзив във Франция.

Така в тази група " D " преди всичко приключва Австрия с 6 точки, Франция има 5, Нидерландия продължава към елиминациите с 4, а Полша се прибира вкъщи с една точка.
 Снимка: Getty images
Първото полувреме на мача бе по-спокойно откъм движение и нямаше чак толкоз положения, само че въпреки всичко французите имаха своите шансове да поведат.

Резервният полски вртар Лукаш Скорупски, който за днешния мач бе предпочетен пред Войчек Шчесни, направи няколко основни намеси и избави ситуациите на Тео Ернандес, Осман Дембеле и Килиан Мбапе, с цел да се отдръпват двата тима на отмора при нулево реми.
 Снимка: Getty images
Търсейки наложителна победа и първо място в групата, " петлите " започнаха вихрено първото полувреме и след три пропуща на Мбапе, се сетигна до 55-ата минута, в която Осман Дембеле пробив в наказателното поле и бе спънат от Якуб Кивиор.

Категорично дузпа, с осъществяването на която се нагърби Килиан Мбапе. " Маскираният " френски воин бе прецизен и с първия си гол на Европейско изведе Франция напред.

Любопитно, че едвам в 55-ата минута на третия мач от Евро 2024, падна първият гол вкаран от френски футболист.
 Снимка: Getty images
В минутите след гола французите имаха още няколко шанса, само че последователно понижиха темпото, като че ли уверени, че ще съумеят да удържат задатъка си. А всичко това се оказа неточност.

В 77-ата минута разпръскване на двмата централни бранители на Франция разреши на Швеидерски да открадне топката, а секунда по-късно полякът се строполи в наказателното поле, само че играта продължи.

Измина цяла минути пред топката да излезе от игра и ВАР арбитрите да привикат основния арбитър Марко Гуида да преклета дискусионния миг с Швидерски.

Италианският рефер погледна обстановката и уточни бялата точка, а осъществяването на Роберт Левандовски бе избавено от вратаря Менян.
 Снимка: Getty images
ВАР обаче още веднъж се намеси, тъй като Менян бе стъпил пред своята голлиния преди осъществяването. Така дузпата бе повторена, Левандовски избра същия ъгъл, а този път бе прецизен за 1:1.

Така Полша изравни, а макар опитите си за победа, Франция не стигна до гол и по този начин с една победа и две ремита, излиза от групата като втори тим след Австрия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР