Все още получавам заплахи, но не са с такъв интензитет,

...
Все още получавам заплахи, но не са с такъв интензитет,
Коментари Харесай

Християн Пендиков: Все още получавам заплахи

" Все още получавам закани, само че не са с подобен интензитет, както бяха първоначално. " - това съобщи пред БНРХристиян Пендиков, над коготобеше осъществен побой в Охрид поради неговата българска етническа принадлежност.

Избраният за министър председател на Република Северна Македония Християн Мицкоски одобри длъжността от служебния министър-председател на страната Талат Джафери.Мицкоски съобщи, че измененията в Конституцията, с които българите би трябвало да бъдат вписани в нея, няма да бъдат признати, до момента в който той е на поста.

" Това е натискът, който получаваме ние, македонските българи - закани в обществените мрежи – че сме национални предатели и ще ни утрепят. Колкото и зле да звучи – ние привикваме с това. " - показа Пендиков.

Делото за побоя над него е отсрочено за есента.

" Възможно е нападетелите да бъдат наказани на първа инстанция, само че да апелират на втора, когато мине време и казусът бъде пропуснат ", означи той.

Ако следим първите стъпки на Мицкоски, той сподели, че тази политика няма да спре, сподели още Пендиков.

" С други думи –отношението към македонските българи ще продължи да бъде доста неприятно, само че най-малко управляващите няма да претендират, че това не е по този начин ", предвижда той.

Не съм чул младежи в Македония, които да са настроени антибългарски, уточни Християн Пендиков.

" Няма такава ненавист, каквато се излива по медиите.Омразата я насаждат политиците. " - акцентира той.

По думите му, има боязън измежду хората с български генезис в Северна Македония.

" Репресиите са ежедневни. Има забележим и незабележим напън.Надявам се Северна Македония да не прекъсне договарянията си за присъединение към Европейски Съюз. Страната би трябвало да направи нужните промени. " - сподели още Пендиков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР