След като преди месец украинският парламент прие законопроект за легализиране

...
След като преди месец украинският парламент прие законопроект за легализиране
Коментари Харесай

Украйна със закон за легализиране на криптовалути

След като преди месец украинският парламент одобри законопроект за узаконяване на криптовалута, подготвяйки рамка за контролиране и ръководството й, президентът на страната Владимир Зеленски подписа този законопроект. „ За виртуалните активи “ е документ, който установява правна рамка за страната да ръководи контролиран крипто пазар.

Според закона крипто тържищата и компаниите, работещи с цифрови активи, към този момент ще би трябвало да се записват в държавното управление, с цел да работят законно в Украйна, а на банките ще бъде позволено да откриват сметки за крипто компании.

Освен това законът дава пълномощия на Националната комисия за скъпи бумаги и фондовия пазар на Украйна да дефинира политиките на страната във връзка с цифровите активи, да издава лицензи на предприятия, занимаващи се с криптовалута, и да работи като финансов контрол.

От TechСrunch разясняват, че даже без официална регулация, украинци, руснаци и венецуелци (в този ред) са били измежду дейните консуматори на цифрови валути на дребно до есента на 2020 година

Ръководителят на проучванията на Chainalysis разяснява пред Coindesk, че няколко трендове движат напредъка на Украйна, в това число „ в действителност софтуерно локално население “ и „ подобаваща среда за стартъпи “.

Видовете регулации, които преди малко бяха признати в закона, бяха наложителни, защото Украйна получи минимум 100 милиона $ в крипто дарения през седмиците на войната. С въвеждането на новия закон първата крипто борса в Украйна, Kuna, към този момент няма да се лимитира до подкрепяне на страната да харчи даренията непосредствено с снабдители, подобаващи за криптовалута, а да конвертира крипто в по този начин нужния фиат. Междувременно страната също си партнира с основания на Бахамите борсов колос FTX, с цел да преобразува крипто вноските за военните дейности на Украйна във фиат за депозит в Националната банка на Украйна.

„ Идея е да станем една от най-хубавите юрисдикции в света за крипто фирмите “, споделя Алекс Борняков, заместник-министър в Министерството на цифровата промяна на Украйна, „ Ние имаме вяра, че това е новата стопанска система, това е бъдещето и имаме вяра, че това е нещо, което ще подтиква нашата стопанска система.

Повече  може на намерите в графа Технологии. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР