Стотици добруджанци събра на стадиона в село Бранище Десетата открита

...
Стотици добруджанци събра на стадиона в село Бранище Десетата открита
Коментари Харесай

Уникално хоро с формата на България се изви недалеч от Варна

Стотици добруджанци събра на стадиона в село Бранище Десетата открита фолклорна хоротека. Многобройната аудитория приветства 12 танцови и певчески сформира от областите Добрич и Силистра, както и най-малките участници от детската градина в село Бранище.

Хванати за ръце, присъстващите извиха на стадиона право хоро, с което обрисуваха границите на България, под съпровода на осъществяванията на специфичния посетител – националния артист Николай Славеев, оповестява Пронюз.бг.

Хорото не е единствено магия. То е и любов, страст, заедност и мощ, която може да ни сплоти, като се хванем ръка за ръка. Хорото няма цвят и политика. То е доверие и единство. Своеобразно обръщение към огромните политици, че единствено дружно, хванати ръка за ръка, можем да изведем България от рецесията “, уточни кметът на село Бранище Димитър Димитров.

" Хоротеката в Бранище е единствената по рода си в страната с огромното добруджанско хоро, което за десети път ще се извие по контурите на картата на България “, акцентира кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

" За мен е огромно наслаждение да видя осмото знамение на света, това, което организирате тук. За първи път в моята кариера, която е от 37 години, виждам такова нещо – да се играе по картата на България “, сподели Николай Славеев. По думите му това демонстрира какъв брой е огромна България, какъв брой е мощен фолклорът й и какъв брой са мощни хората в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР