САЩ се стремят да уверят европейските съюзници, че всякакви потенциални

...
САЩ се стремят да уверят европейските съюзници, че всякакви потенциални
Коментари Харесай

САЩ уверяват Европа, че санкциите срещу Русия няма да сринат енергетиката

САЩ се стремят да уверят европейските съдружници, че всевъзможни евентуални наказания против Русия, в случай че тя нападна Украйна, няма да нарушат краткосрочните енергийни доставки на континента - мъчно за осъществяване заричане с настъпването на зимата, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Съединени американски щати работят, с цел да измислят варианти за изключителни обстановки, ако президентът Владимир Путин реши да понижи енергийните доставки за Европа в отговор на ограничавания от западните страни за продажбата на технологии, от които Русия се нуждае за своя енергиен бранш, съгласно двама чиновници на администрацията на Байдън, съобщи Bloomberg. Докато Европа зависи от Москва за критичнитe доставки на газ, изключително през зимата, Русия не може да си разреши удара върху стопанската система си от ограничението на продажбите на сила на запад, съгласно човек, осведомен с напъните на администрацията. Целта на Съединени американски щати би била да подсигуряват, че всички наказания са задоволително мощни, с цел да покажат решителността на Запада против Русия, като в същото време лимитират въздействието върху Европа, Съединени американски щати и международната стопанска система, съгласно източника.

Това би било мъчно да се реализира. Русия към този момент лимитира доставките на газ за Западна Европа, сподели в сряда ръководителят на Международната енергийна организация. Изпълнителният шеф на (Международната организация по енергетика) МАЕ Фатих Бирол сподели пред кореспонденти, че Русия може да усили доставките на газ за континента с най-малко една трета от сегашните равнища, само че резервира рестриктивните мерки за спот продажби макар високите цени. „ Има мощни детайли на сбитост на европейския газов пазар заради държанието на Русия “, сподели Бирол. Руските доставки на газ за Европа спаднаха с 25% през четвъртото тримесечие на 2021 година по отношение на година по-рано и са намалели с 22% спрямо равнищата преди пандемията, съгласно МАЕ. Путин сподели, че европейските клиенти не са търсили повече доставки на газ от " Газпром ".

Решението на Путин да употребява енергийните доставки като оръжие след навлизане в Украйна единствено би затвърдило решимостта на Европа да откри по-надеждни енергийни доставки другаде, съгласно човек, осведомен с напъните на Съединени американски щати. Уверенията към съдружниците идват, откакто Съединени американски щати, НАТО и Русия завършиха първия кръг от договаряния в сряда, ориентиран към облекчение на напрежението по отношение на натрупването на повече от 100 000 бойци на Москва на границата с Украйна. Дискусиите в Брюксел завършиха без дата за следващи диалози, макар че в четвъртък ще има среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа по въпроса. Отделно в сряда администрацията на Байдън съобщи, че ще поддържа законодателство, препоръчано от сенатора от Ню Джърси Боб Менендес, което ще вкара наказания за газопровода " Северен поток 2 " от Русия до Германия, в случай че Путин нападна Украйна. Този водопровод, против който Съединени американски щати от дълго време се опълчват, е съвсем приключен и чака екологично утвърждение в Германия.

Европейският природен газ поевтиня

Европейските цени на газа се намалиха за четвърти ден при започване на седмицата на фона на облекчение на опасенията за скъсването на доставките на континента. До огромна степен това се дължи на повече товари на полутечен природен газ, които компенсираха ниските равнища на предпазване в Европа и лимитираните съветските потоци към района. „ Англия е на път да получи още шест товара на полутечен природен газ до края на тази седмица на фона на вълна от товари за полутечен природен газ, които се насочват към Европа “, се споделя в всекидневен отчет на Gazprom Energy. „ Пристигането на полутечен природен газ оказва помощ да се обезпечи еластичност за балансиране на мрежите или ще помогне за запълване на складови уреди, с цел да се удължат равнищата на запасите през зимата. "

Европа се бори с енергийна рецесия, която утрои повече от три пъти цените на газа през последната година и повече от удвои разноските за електрическа енергия, а търсенето остава мощно, защото въглищата и атомните електроцентрали затварят. Доставките на полутечен природен газ за Европа евентуално ще се покачат през януари на фона на по-топло от естественото време в Азия, сподели в изследователска записка Абхишек Рохатги, анализатор на LNG в BloombergNEF. Въпреки това, заради по-високите доставки, няма налични слотове на терминалите за импорт и товарите се търгуват с отстъпка, съгласно търговци, осведомени с въпроса.

Руски доставки

Доставките на съветски газ по газопровода " Ямал-Европа " се придвижват на изток от Германия към Полша за 24-ти ден, назад на нормалната посока. Потоците през Украйна също са по-ниски от естествените и идват на фона на по-ниски температури през останалата част от седмицата. „ Това е по този начин, тъй като търговците са предпочели да вземат газ от запасите, с цел да избегнат да заплащат покрай рекордно високи цени “, написа Inspired Energy в записка. " В резултат на това " Газпром " няма предложения за експорт на запад. " Докато доставките на газ за Европа през Украйна не бяха прекратени, когато Русия анексира Крим през 2014 година, те бяха краткотрайно прекратени по време на разногласия за цената на газа през 2006 и 2009 година

Какво могат да включват глобите против Русия

Демократите в Сената на Съединени американски щати разкриха в сряда законопроект за налагане на необятни наказания против висши съветски държавни и военни чиновници, в това число президента Владимир Путин, и основни банкови институции, в случай че Москва се включи във военни дейности против Украйна. Предложеното законодателство, подкрепено от Белия дом, включва разпореждания за подкрепяне на сигурността на Украйна и предизвиква Съединените щати да „ обмислят всички налични и подобаващи ограничения “, че газопроводът сред Русия и Германия „ Северен поток 2 “ – „ инструмент за корист и въздействие на Руската федерация " - няма да влезе в деяние.

„ Това законодателство демонстрира безусловно ясно, че Сенатът на Съединени американски щати няма да стои със скръстени ръце, до момента в който Кремъл заплашва с наново навлизане в Украйна “, сподели в изказване сенатор Робърт Менендес, демократ, ръководител на комисията по външни връзки на Сената, който показа законопроекта. Законопроектът, за който заяви за първи път Washington Post, ще бъде ориентиран и към компании в Русия, които оферират предпазени системи за известия, като SWIFT, които банките употребяват за продан на основна информация с други финансови институции. Законопроектът ще " донесе съществени разноски за съветската стопанска система ", в случай че Русия продължи с инвазия, сподели представител на Съвета за национална сигурност на Белия дом.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР