Г-7 ще проучи начини за използване на бъдещите приходи от

...
Г-7 ще проучи начини за използване на бъдещите приходи от
Коментари Харесай

Г-7 проучва начини за използването на замразените руски активи

Г-7 ще изследва способи за потребление на бъдещите доходи от замразените съветски активи, с цел да помогне на Украйна. Това се споделя в изказване на финансовите ръководители от Г-7, съобщи " Ройтерс ".

Срещата на групата се организира на сред 24 и 25 май в Стреза, Северна Италия.  Това не окончателното изказване. То се чака да бъде оповестено малко по-късно на 25 май.

Руските активи, на стойност към 300 милиарда $, бяха замразени малко, откакто Москва атакува Украйна през 2022 година

" Ние реализираме прогрес в нашите полемики за евентуални пътища за пренасочване на изключителните облаги, произлизащи от обездвижени съветски суверенни активи, в интерес на Украйна ", се споделя в изказването.

Групата от седмици договаря по какъв начин най-добре да се употребяват активите като съществени валути и държавни облигации, които се държат най-вече в основани в Европа депозитари.
 Йелън не вижда спънки в Г-7 за съветските активи за Украйна
Йелън не вижда спънки в Г-7 за съветските активи за Украйна

Тя упорства за към 300 милиарда от активите

Съединени американски щати упорстват сътрудниците им от Г-7 - Япония, Германия, Франция, Англия, Италия и Канада - да поддържат заем, който може да обезпечи на Киев до 50 милиарда $ в близко бъдеще.

Заради това в изказването се отразяват голям брой правни и механически аспекти, които към момента би трябвало да бъдат конкретизирани, преди да може да бъде публикуван подобен заем.

Към срещата на Г-7 ще се причисли и министърът на финансите на Украйна Сергей Марченко.

В изказването се показва, че министрите на финансите и централните банкери имат за цел да показват разновидности по въпроса за финансирането на Украйна на държавните ръководители от Г-7. Представените разновидности ще се обсъдят на среща на върха, която ще се организира в средата на юни.

" В сходство с нашите съответни правни системи, суверенните активи на Русия в нашите юрисдикции ще останат неподвижни, до момента в който Русия не заплати за вредите, които е предизвикала на Украйна ", казат страните от Г-7.
 С декрет Путин очерта отговора на Русия при положение на конфискация на активите й
С декрет Путин очерта отговора на Русия при положение на конфискация на активите й

Руски лица могат да изискат от съда, отплата да бъде трансферирана под формата на американски активи

Друга тематика на срещата беше възходящата мощ на износа на Китай и това, което се назовава " свръхкапацитет ".  В изказването Г-7 показват " угриженост по отношение на всеобхватното потребление на непазарни политики и практики от Китай, което подкопава нашите служащи, промишлености и икономическа резистентност ".

Те ще продължат да следят евентуалните негативни въздействия на " свръхкапацитета " и ще обмислят предприемането на стъпки " за обезпечаване на равни условия, в сходство с правилата на Световната комерсиална организация (СТО) ".

Миналата седмица  включително акумулатори за електрически транспортни средства, компютърни чипове и медицински артикули.

Вашингтон не е призовавал съдружниците си да подхващат сходни стъпки, само че министърът на финансите Джанет Йелън сподели тази седмица, че желае Г-7 да построи " стена на съпротива " против индустриалната и комерсиалната политика на Китай.

В проектоизявлението от 13 страници се споделя също, че Г-7 има за цел да подпише първия дирек на съглашение за световна минимална данъчна ставка за мултинационалните компании до края на идващия месец.

Този първи дирек има за цел да преразпредели правото на данъчно облагане главно върху цифрови колоси, основани в Съединени американски щати. Това ще разреши към 200 милиарда $ корпоративни облаги да бъдат обложени с налог в страните, в които фирмите вършат бизнес.

Финансовите водачи на Г-7 също потвърдиха уговорката си за обменния курс, като предизвестиха за прекалено нестабилни и безредни валутни придвижвания, като кимнаха към настояването на Япония. Токио твърди, че това съглашение на Г-7 му дава независимост да се намесва на валутния пазар, с цел да противодейства на несъразмерните придвижвания на йената.

Групата също прикани Израел за поддържане на кореспондентски банкови връзки сред израелски и палестински банки, с цел да разреши продължаването на жизненоважни транзакции, търговия и услуги.
 За Кремъл и по-лекият проект на Европейски Съюз за съветските активи си остава кражба
За Кремъл и по-лекият проект на Европейски Съюз за съветските активи си остава кражба

Русия ще смята изземването на приходите от замразените си активи за нарушаване на нормите на сметовната икономическа система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР