САЩ обмислят да спрат финансирането на Международната космическа станция.В интервю

...
САЩ обмислят да спрат финансирането на Международната космическа станция.В интервю
Коментари Харесай

Тихомир Димитров: Международната космическа станция е най-великото изобретение и творение на човека


Съединени американски щати обмислят да спрат финансирането на Международната галактическа станция.

В изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " Петър Гецов , шеф на Института за галактически проучвания на Българска академия на науките, означи, че слухът за прекъсване на финансирането на Международната галактическа станция от страна на Съединени американски щати е пресилен:

При изискване, че те са вложили повече от 100 милиарда, надали по този начин бързо ще се откажат от нейното потребление. Хоризонтът на Международната галактическа станция е 2028 година. Тогава също ще се разисква нейното потребление. Различните огромни галактически организации и страни имат и други проекти.

Международната галактическа станция е най-великото откритие и създание на индивида до този миг. Това акцентира пред " Хоризонт " Тихомир Димитров от The Human Adventures in Space Exploration:

Международната галактическа станция е огромна колкото футболно игрище, тежи към 450 тона и е най-големият обект, който човек е построявал за хвърчене в космоса, само че макар нейната колосалност се знаеше, че тя си има избран живот, т.е. знаело се е още тогава, че  през 2025 година галактическата станция ще има някаква орис. В момента по-големите страни с по-сериозни галактически промишлености пробват да решат нейната орис – дали ще я дадат на частни компании, дали ще се трансформира в галактически университет, дали ще бъде просто галактически хотел, далия ще я изпратят назад на Земята или тя просто ще изгори и ще падне безславно, това към момента не е несъмнено.

Цялото изявление с Петър Гецов и Тихомир Димитров можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР