При спецоперация в София е извършена проверка в детска дискотека,

...
При спецоперация в София е извършена проверка в детска дискотека,
Коментари Харесай

Установени са множество нарушения при проверка на детска дискотека в столицата

При спецоперация в София е осъществена инспекция в детска дискотека, при която са открити голям брой нарушавания.

Това заяви по време на брифинг комисар Мариян Горанов, зам.-началник отдел „ Икономическа полиция “ към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Той уточни, че нарушаванията включват продажба на божествен газ на деца, предложение на питиета с неуточнен генезис, както и нарушавания свързани с противопожарната сигурност. Не са открити опиати в заведението, както и не е открито да е предлаган алкохол на децата.

В акцията, извършена на 15 юни, са взели участие представители на Национална агенция за приходите, Областната дирекция за сигурност на храните, както и от Столичната районна здравна ревизия.

Комисар Горанов уточни, че Столична дирекция на вътрешните работи регулярно организира сходни интервенции, чиято цел е да открият и пресекат закононарушения, свързани с предложение на алкохол, опиати и божествен газ на малолетни и малолетни.

Д-р Ина Балабанова, шеф на дирекция „ Обществено здраве “ в Столичната РЗИ, разяснява, че са формирани два акта на лицата, продавачи на божествен газ, при извършената акция в детската дискотека. Глобите са от 800 до 1500 лв., изясни тя.

Също по този начин тя прикани търговците на божествен газ да не оферират продукта на деца, както и родителите да приказват с децата си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР