Софийска районна прокуратура постанови незабавно отвеждане на мъжа, нападнал дете

...
Софийска районна прокуратура постанови незабавно отвеждане на мъжа, нападнал дете
Коментари Харесай

Изпращат на лечение психото, нападнал с нож дете в София

Софийска районна прокуратура постанови неотложно отклоняване на мъжа, нападнал дете с нож, в лечебно заведение със незабавен банкет, където да бъде предаден на дежурен доктор за лекуване.

Прокурорската кореспонденция е формирана във връзка подаден сигнал от бащата на арестувания до Софийска районна прокуратура от 10 юни и не е обвързвана с медийните изявления за нападнато дете от 17 юни, във връзка с които към сегашния миг няма докладвана кореспонденция в СРП.

След информация е открито, че е налице еднаквост на лицето от публикуваните изявления в средствата за всеобща информация и жителя, против който е подаден сигнала от 10 юни. Става въпрос за лице, живущо в София, по отношение на което са налице данни, че страда от психологично заболяване и е рисково за близките.

На 12 юни по инструкции на прокурор при Софийска районна прокуратура е предоставена незабавна инспекция, в границите на която лицето е открито и арестувано за предприемане на профилирани медицински грижи за преодоляване на незабавното му положение.

Предстои да бъде преценена нуждата от взимане на решение за осъществяване на задължително лечение от страна на ръководителя на лечебното заведение, в което е настанен мъжът, с стимулирано искане до Софийски областен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР