Руският президент Владимир Путин заяви днес, че санкциите на Запада

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че санкциите на Запада
Коментари Харесай

Путин каза лично какво мисли за санкциите на Запада

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че глобите на Запада против Русия са равносилни на оповестяване на война, съобщи Ройтерс.

" Тези наказания, които се постановат, наподобяват на оповестяване на война, само че популярност Богу, не се стигна до такава степен ", сподели Путин, говорейки пред група стюардеси в образователен център на " Аерофлот " край Москва.

Той добави, че задачите му в Украйна са да отбрани рускоезичните общности посредством " демилитаризация и денацификация " на страната, тъй че тя да стане неутрална.

Даването на безпристрастен статут на Украйна е значимо, с цел да се предотврати присъединението на тази страна към НАТО, уточни още Владимир Путин. Той акцентира, че следствията от спора сред Русия и НАТО, който може да възникне, в случай че Украйна се причисли към тази организация, са ясни за всички.

Ако Украйна е страна от НАТО, то в сходство със съглашението, всички останали членове на алианса би трябвало да я поддържат при положение на боен спор, изясни Путин.

Той също по този начин означи, че Украйна може да се опита да си върне Крим и тогава Русия ще би трябвало да води война с целия алианс. " Мисля, че следствията са ясни за всички ", добави съветският президент.

Путин съобщи, че всеки опит на друга мощ да наложи зона, неразрешена за полети, в Украйна ще бъде обсъждан от Русия като стъпка към боен спор. НАТО отхвърли настояването на Киев за въвеждане на зона, неразрешена за полети, с претекста, че това би довело до ескалация на войната отвън Украйна.

Руският държавен глава отхвърли опасенията, че в Русия може да бъде оповестено военно състояние или изключителна обстановка. Той съобщи, че сходна мярка се постанова единствено когато има забележителна вътрешна или външна опасност. " Не планираме да вкарваме какъвто и да е специфичен режим на територията на Русия, сега няма потребност ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР