Полша не трябва да изключва възможността да изпрати войски в

...
Полша не трябва да изключва възможността да изпрати войски в
Коментари Харесай

Да оставим Путин да гадае. Полша не изключи изпращането на войски в Украйна

Полша не би трябвало да изключва опцията да изпрати войски в Украйна. Това сподели полският външен министър Радослав Шикорски , съобщи Ройтерс във вторник.

Думите му идват на фона на усложненията, които сега изпитва Киев да отблъсква настъплението на съветските сили. Въпреки, че съдружниците на Украйна от НАТО дават обещание да дават на Киев финансови средства и въоръжение, с цел да се отбраняват против съветската инвазия, като цяло те отхвърлят опцията да изпращат войски в страната.

Сега на въпрос в изявление дали Полша е подготвена да изпрати войски в Украйна, министърът отговори: „ Не би трябвало да го отхвърляме. Трябва да оставим [руския президент Владимир] Путин да гадае какви са желанията ни “.

Шикорски не посочи каква роля биха играли полските военни, в случай че в някакъв миг се утвърди тяхно изпращане там.

Интервюто беше оповестено в полската „ Газета Виборча “, италианската „ Република “ и испанския „ Паис “.

Шикорски по-рано сподели, че наличието на сили на НАТО в Украйна „ не е немислимо “.

Френският президент Еманюел Макрон първи загатна за опцията да се изпратят войски в Украйна.

Той направи това по време на конференция в Париж на 26 февруари, предлагайки западните сили да образоват украински сили в тяхната страна. През март той позволи в изявление, че с присъединяване на бойци от западни страни може да се окажат нужни.

В понеделник главнокомандващият украинската войска ген. Олександър Сирски заяви, че е подписал документи, които разрешават на френски военни инструктори скоро да могат да посещават местата, където украинските бойци упражняват.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР