До инцидента се е стигнало заради опасно предизвикателство в TikTok.

...
До инцидента се е стигнало заради опасно предизвикателство в TikTok.
Коментари Харесай

Опасно предизвикателство в TikTok: 10-годишно момиче се задуши...

До случая се е стигнало поради рисково " предизвикателство " в TikTok. Детето е намерено, изгубило схващане, от неговата сестра. Семейството го е закарало до болница.

 

Лекарите са се борили за живота на момичето, само че на идващия ден са установили мозъчна гибел. Говорител на клиниката " Ди Кристина " удостоверява случая. Родителите на детето са се съгласили да дарят органите му за трансплантации.

 

Съдебните органи и организациите за протекция на детето са почнали следствия, а полиция е проверила мобилния телефон на Антонела, оповестява вестник La Repubblica.

 

Момичето е желало да взе участие в рисково „ предизвикателство “ в TikTok, което се трансформира във фешън вълна измежду младежите през последните месеци.

Те увиват вратовете си с колан, до момента в който се снимат с мобилните си телефони и демонстрират фотоси и видеа в обществената мрежа.

 

„ Нямахме визия за това “, споделя бащата на Антонела пред вестник La Repubblica. Той считал, че щерка му гледа танцови хореографии и други любопитни видеоклипове в TikTok.

 

„ Дъщеря ми - моята дребна Антонела, умира поради рискова игра в TikTok. Как мога да се оправя с това? “, разяснява мъжът, написа БТВ.

Кметът на Палермо Леолука Орландо разяснява, че той и целият град с в потрес.

 

„ Дебатът за младежите и обществените мрежи е просрочен – изключително след пандемията, която ни тласна още повече към цифровата връзка “, показва той.

 

След случая с Антонела психолози и специалисти също приканват за законови ограничавания върху метода, по който децата употребяват мобилните си телефони и обществените мрежи.

 

Дори едно такова „ тестване “ да не приключи със гибел, то може да навреди доста на децата. В случая с „ предизвикването “, в което взе участие Антонела, специалисти предизвестяват и за припадъци, гърчове, мозъчни увреждания и гибел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР