Прием в специализирана паралелка за обучение по професия дрогерист“ ще

...
Прием в специализирана паралелка за обучение по професия дрогерист“ ще
Коментари Харесай

За първи път в Бургас: Приемат ученици след 7-ми клас за дрогеристи

Прием в профилирана паралелка за образование по специалност „ дрогерист “ ще бъде разгласен за първи път в Бургас през новата образователна 2024/2025 година. Това оповестиха от пресслужбата на локалната власт. Учениците ще преминат 5-годишен гимназиален курс в ПГХТ „ Акад. Н.Д. Зелинский “.

В листата с специалностите паралелката участва под формалното название „ Консултант ĸoзмeтични, парфюмерийни, биологични артикули и битова химия ", компетентност „ Осигуряване на продуктова информация “.

Наред с одобрените общообразователни предмети, те ще учат и профилирани дисциплини и ще организират лабораторна процедура.

Учениците ще получат същите познания, каквито и връстниците им в Австрия и Германия. Обучението на учениците дрогеристи е основано напълно на опита на австрийската просветителна система. Всички учебници по специфичните предмети са преведени от немски език и са приспособени съгласно спецификите на българската просветителна система.Заедно с одобрените общообразователни предмети, в новата компетентност ще се учат профилирани дисциплини като химия, ботаника и фармакогнозия /наука за лечебните растения/, стокознание, фармакология, токсикология, козметика, биология и търговия. Освен това децата се срещат в елементи освен със състава на козметични, биологични и химични артикули, само че и какво е тяхното влияние върху човешкото тяло. олучават учениците, им дават доста добра основа за кандидатстване и във висши образователни заведения в специалностите „ Медицина “ и „ Фармация “, а след това да се развият като лекари или фармацевти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР