Нови подробности за въоръжения грабеж със стрелба в родно кметство.Районна

...
Нови подробности за въоръжения грабеж със стрелба в родно кметство.Районна
Коментари Харесай

Нови подробности за въоръжения грабеж срещу кметство

Нови детайлности за въоръжения обир със пукотевица в родно кметство.

Районна прокуратура - Сливен управлява следствието на обир, осъществен в кметството на град Шивачево, обл.Сливен. Престъплението е осъществено на 28.05.2024 година. То е квалифицирано по чл.198, ал.3, вр. ал.1 от Наказателен кодекс,  защото причинителите са използвали опасност към охранител, за да запазят владението върху откраднатото.

Към сегашния миг е открито, че причинителите са проникнали в постройката на кметството към 03.00  часа. От две обособени каси са отнети сумите от 423 лв. и 811 лв.. На място се е отзовал охранител от частно комерсиално сдружение. След като са го видели маскираните причинители произвели изстрели и избягали от мястото на престъплението.

При осъществения оглед на местопроизшествието  са открити две гилзи от друг диаметър. Предстои експертиза да откри типа на оръжията, с които изстрелите са създадени. Отзовалият се на мястото охранител е разпитан.

Служителите на ОД на Министерство на вътрешните работи - Сливен не престават оперативно-издирвателните мероприятия, за определяне и задържане на лицата, осъществили грабежа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР