Бившата полицайка Симона Радева отива на съд заради укривателство на

...
Бившата полицайка Симона Радева отива на съд заради укривателство на
Коментари Харесай

Съдят експолицайката Симона Радева, помогнала на Семерджиев

Бившата полицайка Симона Радева отива на съд поради укривателство на Георги Семерджиев, който преди две години провокира тежка злополука край хотел " Хемус в София. При случая починала две млади дами, а Семерджиев избяга от мястото на произшествието.

Софийска районна прокуратура съобщи на съд някогашния полицейски чиновник за това, че на пети юли 2022 година тя спомогнала на лицето Георги Семерджиев, обвиняем за осъществено закононарушение да бъде осуетено наказателно гонене против него.

По това време Симона Радева е младши инспектор-полицай в група „ Охрана на публичния ред “ на бранш „ Охранителна полиция “ към 01 РУ-СДВР.

Прокуратурата показва, че някогашната полицайка е осигурила металната стълба, с която Георги Семерджиев се изкачил до терасата на жилището си. Там той се укрил до идването на униформените, които го арестуваха.

В хода на досъдебното произвеждане са събрани задоволително доказателства за авторството и виновността на обвинената за закононарушение по член 294, алинея 4 вр. алинея 1 Наказателен кодекс, заради което Софийска районна прокуратура е внесла делото в Софийски областен съд с обвинителен акт.

По досъдебното произвеждане са разпитани осемнадесет очевидци, назначени са експертизи, приобщени са материални доказателства и относими документи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР