Компаниите трябва да дадат приоритет на намаляването на своите въглеродни

...
Компаниите трябва да дадат приоритет на намаляването на своите въглеродни
Коментари Харесай

Джанет Йелън предупреждава компаниите да не разчитат на въглеродни кредити за спасяване на климата

Компаниите би трябвало да дадат приоритет на намаляването на своите въглеродни излъчвания и да не разчитат на закупуване на въглеродни заеми за избавяне на климата, ще каже във вторник министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън.

Забележките идват, когато тя разкрива нови насоки за доброволни въглеродни заеми, които са известни измежду фирмите, които желаят да компенсират излъчванията си, само че привлякоха рецензии, че не съумяха да обезпечат обещаното унищожаване на въглерода.

Йелън ще каже, че администрацията на Джо Байдън желае пазарите на въглеродни заеми „ да съумеят “, само че ще призове за „ ангажимент за честност “ от разработчиците, продаващи заемите, и от корпорациите, които ги купуват, с цел да компенсират излъчванията си.

„ Корпоративен купувачите би трябвало да дадат приоритет на намаляването на личните си излъчвания, изключително посредством обмисляне на прехода, приемане на чисти нулеви цели и транспарантно отчитане на напредъка “, ще каже Йелън. „ Участието в [доброволни въглеродни пазари] би трябвало да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР