Руските войски, които искат да окупират цялата Луганска област, безмилостно

...
Руските войски, които искат да окупират цялата Луганска област, безмилостно
Коментари Харесай

Руснаците унищожават села, за да окупират цяла Луганска област

Руските войски, които желаят да окупират цялата Луганска област, безмилостно обстрелват обитаеми места наоколо до административната граница на района, заяви началникът на Луганската районна военна администрация Сергей Гайдай в Telegram, представен от изданието " Украинская истина ".



„ За да стигнат до административната граница на Луганска област, руснаците унищожават близките села с артилерия. Не ги стопира даже фактът, че там остават цивилни, които умират в къщите и дворовете. От всички типове тежко оръжие те не стопират огневото влияние на Белогоровка и Золотаровка. Използват се оръдия и реактивна артилерия. Те удрят къщи, всяка постройка, която им се коства допустимо барикада. За да напреднат, те не регистрират персоналните загуби и не съжаляват за жителите на района. "

По думите на ръководителя на ОВА, сходна е обстановката в обитаемоте места на Донецка област, които се намират покрай границата с Луганска област.



В същото време Гайдай акцентира, че украинските въоръжени сили държат линията.

Той акцентира, че даже тези бойци, които са прикривали централизираното овакантяване на бранителите от Лисичанск, са нанесли обилни загуби на руснаците.

Източник: " Украинская истина "


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР