Русия е обезпокоена от засилената активност на силите на НАТО

...
Русия е обезпокоена от засилената активност на силите на НАТО
Коментари Харесай

Русия: Засилената военна активност на НАТО в скандинавския полуостров е тревожна

Русия е обезпокоена от засилената интензивност на силите на НАТО в скандинавския полуостров и вижда опасности от " непреднамерени произшествия " в района, сподели в неделя съветският дипломат по специфични въпроси, Николай Корчунов, представен от организация ТАСС.

През март Финландия и Швеция организираха комбинирани военни учения на НАТО. Учението беше дълго планувано, съобщи Ройтерс.

" Последното усилване на интензивността на НАТО в скандинавския полуостров е причина за безпокойствие. Наскоро в Северна Норвегия се организира друго огромно военно обучение на алианса. Според нас това не способства за сигурността на района ", сподели Корчунов.

Според Корчунов сходна активност покачва риска от " непреднамерени произшествия ", които с изключение на опасности за сигурността могат да причинят и съществени вреди на екосистемата там.

Той не посочи за какъв вид случай може да приказва.

Един от най-близките съдружници на съветския президент, Владимир Путин, предизвести НАТО в четвъртък, че в случай че Швеция и Финландия се причислят към НАТО, тогава Русия ще разположи нуклеарни оръжия и хиперзвукови ракети в европейския ексклав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР