Разследващите се опитват да открият къде се ползват похитените машиниНай-голямата

...
Разследващите се опитват да открият къде се ползват похитените машиниНай-голямата
Коментари Харесай

Стотици биткойн сървъри откраднати в Исландия

Разследващите се пробват да открият къде се употребяват похитените машини

Най-голямата кражба на сървърно съоръжение за рандеман на криптовалута проверяват в Исландия

Около 600 профилирани сървъри за рандеман на биткойн и други криптовалути са били откраднати от дейта центрове в Исландия, която е парадайс за криптомайнерите, поради естественото изстудяване и ниската цена на електрическата енергия.

Четири обири са регистрирани в интервала декември-януари, само че следствието не е съобщило до момента за тях, пробвайки се да хване следите на нарушителите. Към момента са задържани няколко обвинени, включително охранители на дейта центрове, само че закононарушенията не са разкрити изцяло.
още по тематиката
Според представители на полицията, на които се базира WCCFtech.com, кражбите са с невъобразим до момента мащаб и са осъществени от добре проведена незаконна група. Твърди се, че цената на похитеното съоръжение възлиза на 2 млн. $.

Крадците обаче могат да завоюват повече от сървърите, в случай че ги употребяват по предопределение, т.е. за рандеман на криптовалута. Тактиката на следствието се опира точно на това съмнение – благодарение на доставчиците на електрическа енергия се наблюдава потреблението на ток в цялата страна с вярата да бъдат открити сектори с необикновен растеж.

Подобно следствие може да се окаже нелека задача, защото Исландия е известна дестинация за копачите на криптовалута, заради положителните условия за изстудяване и евтината електрическа енергия. Това безспорно ще затрудни работата на следователите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР