Членът на Атлантическия клуб Васил Данов смята, че България е

...
Членът на Атлантическия клуб Васил Данов смята, че България е
Коментари Харесай

Васил Данов: Отсъствието на президента на асамблеята на НАТО у нас показва неуважение

Членът на Атлантическия клуб Васил Данов счита, че България е раздвоена в позицията на президента и на държавното управление по отношение на войната в Украйна.

" Но въпреки всичко държавното управление и Народното събрание имат доста евроатлантическо болшинство, което въпреки всичко даде отражение в изказването на министъра на защитата и на началника на защитата. Тоест, имаме раздвоена частично позиция, само че доколкото сме парламентарна република - болшинството, което към момента съществува и да се надяваме, че изборите ще покажат, че сме при голямото болшинство от европейски страни, а не при Виктор Орбан и при Путин. Не би трябвало да сме с две позиции. Отсъствието на президента хазаин, когато идват високи посетители, поканени от дълго време, демонстрира пренебрежение ", уточни той по отношение на провеждащата се асамблея на НАТО в София.

" Русия образува бойни формирования. Те стартират да навлизат и да се приготвят в регионите си за съсредоточаваните си единствено бойни съединения. Самолети бомбардировачи изстрелват крилати ракети от съветското въздушно пространство - 100-150 километра над своя територия, от фронта обратно в Русия. Тези ракети са високоточни и нанасят съществени провали. Би трябвало от военна позиция да се даде на украинците да употребяват целия набор от оръжия и муниции, които са им дадени. Защото редица военни наблюдаващи считат, че по този начин Украйна се боксира на кръга с една вързана ръка. Няма по какъв начин да се отмери тъкмо до границата, тъй като руснаците употребяват тази опция и образуват бойните си редове на своя територия и влизат към този момент като окомплектовани, боеготови и нанасят провали на украинците. С 300-километрови удари те ще отхвърлят и снабдителните линии и самите войски и сили на съветските агресори и ще ги държат на разстояние, с цел да не могат необезпокоявани да обстрелват и гражданска инфраструктура и войските на Украйна ", счита специалистът.

" Промяната би трябвало да пристигна първо на бойното поле, с цел да може агресорът съществено да приказва за мир. Тези приказки на Путин са залъгалки за печелене на време. И въпреки всичко 22-23 % от територията на Украйна откакто е взета, те считам, че даже в този момент да спре войната, са в печеливша позиция. Идеята на Путин е даже в този момент да се разгласи помирение окупираните територии да останат, а Украйна ще остане жертва ", уточни още Данов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР