Китайска компания започна да продава роботи G1 на всички за

...
Китайска компания започна да продава роботи G1 на всички за
Коментари Харесай

Домашен робот-слуга вече може да се купи на цената на кола ВИДЕО

Китайска компания стартира да продава роботи G1 на всички за 16 000 $. Производителят нарежда творението си на пазара като „ хуманоиден AI аватар “, пише BGR.

Компанията се занимава с произвеждане на роботи на потребителско равнище, които всеки може да купи, в случай че има задоволително пари.

Unitree G1 може да върви, да седи, да стои, да чупи ядки, да става от пода, да устоя на ритници и да не пада, да запоява, да готви палачинки в тиган, да държи разнообразни предмети, в това число чупливи, и да се сгъва за по-голяма гъстота. Въпреки това, размерите на устройството към този момент са дребни — 127 см при тегло 35 кг.

Оборудван е с батерия с потенциал от единствено 9000 mAh, която е задоволителна за 2 часа.

Роботът разполага с камера Intel RealSense D435 и лидар Livox-MID360, което му разрешава да се движи и да схваща пространството към себе си.



Unitree твърди, че G1 може да доближи скорост до 11,8 км/ч и оптималното натоварване на ръката му е единствено към 2 кг.

Не е ясно защо още може да е нужен роботът Unitree G1, само че едно е ясно - хуманоидите към този момент образуват своята ниша на международния пазар на електроника.

Дали роботът оправдава цената от 16 000 $ е огромен въпрос, пишат медиите, защото функционалността му е лимитирана, а техническите характерности не са на равнище.

Световни публицисти означават, че ботът даже не е подобаващ за разчистване на пространства и превозване на движимости.

Можете, несъмнено, да го употребявате за развлечение, само че не е ли сходна " играчка " прекомерно скъпа?

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР