Бившият изпълнителен директор на TikTok Кевин Майер очаква стабилизация в

...
Бившият изпълнителен директор на TikTok Кевин Майер очаква стабилизация в
Коментари Харесай

Хайпът около изкуствения интелект е в пика си


Бившият изпълнителен шеф на TikTok Кевин Майер чака стабилизация в оценките на фирмите, свързани с взрива на изкуствения разсъдък (снимка: SXSW 2022/ X)

Шумът към изкуствения разсъдък е достигнал кресчендо, а оценките за пазарната стойност на фирмите наподобяват „ астрономически ”, сподели Кевин Майер, някогашният изпълнителен шеф на TikTok, по време на конференцията на VivaTech в Париж, където беше интервюиран от CNBC.

В изкуствения разсъдък има съществена стойност, както се вижда от предходни нововъведения като метавселената и блокчейн, счита Майер, като в същото време предизвести за идна „ стабилизация ” на оценките.

„ AI дава благоприятни условия, които към момента не са виждани и са доста скъпи. Но цикълът на реклама беше трагичен ”, сподели актуалният съизпълнителен шеф на Candle Media.
още по темата
„ Мисля, че ще забележим връх на хайпа в границите на AI, на оценките и всеки ще приказва по какъв начин това ще унищожи всяко едно кътче от нашата икономическа галактика и персонален живот ”, разяснява Майер.

Откакто ChatGPT на OpenAI беше показан за първи път на света през ноември 2022 година, регулаторите и софтуерните водачи стават все по-притеснени от рисковете, свързани с усъвършенстваните AI системи.

В същото време шума от страна на вложителите докара до доста по-високи оценки на AI фирмите в някои случаи. OpenAI, Anthropic, Cohere и Mistral събраха милиарди долари от рискови капиталисти, дружно с внимание и вложения от огромни софтуерни компании, като Microsoft и Amazon.

Високопоставени мениджъри поддържаха технологията и възходящия интерес към нея. Изпълнителният шеф на JPMorgan Chase Джейми Даймън е измежду тях, като сподели пред CNBC през февруари, че AI не е просто мимолетна мода и, че е по-голям от огромни езикови модели като тези, които са в основата на ChatGPT. 

Даймън също по този начин направи съпоставяне на сегашния миг с софтуерния балон, който се появи при започване на 21-ви век, в интерес на изкуствения разсъдък. Но съгласно Майер, AI „ към този момент е мощно надут ”.

„ Твърде доста компании [внасят] прекалено много капитал при оценки, които са прекомерно астрономически. Така че ще има стабилизация. Ще има осъзнаване на изгодите от изкуствения разсъдък в доста промишлености, само че мисля, че шумът сега е на връхната си точка ”, заключи някогашният CEO на TikTok.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР