Интензивните боеве“ с Хамас приключват, но войната ще продължи. Израелският

...
Интензивните боеве“ с Хамас приключват, но войната ще продължи. Израелският
Коментари Харесай

Нетаняху: „Интензивните боеве“ с Хамас приключват, но войната ще продължи

„ Интензивните боеве “ с Хамас завършват, само че войната ще продължи. Израелският министър председател сподели, че „ интензивните борби “ с Хамас завършват, само че войната ще продължи.

„ Интензивните боеве “ с Хамас завършват, само че войната ще продължи

Водещ на Channel 14: „ Искам да кажа, това ще се случи до месец? “

Нетаняху: „ Краят на интензивната бойна фаза? “

Най-замърсените с пестициди плодове и зеленчуци 24.06.24 10:39 Нетаняху: „ Интензивните боеве “ с Хамас завършват, само че войната ще продължи 24.06.24 10:33 Ето какви са новите промени при изписване на медикаменти 24.06.24 10:29 Защо доктор, който е избягал от режима в Русия, не може да практикува у нас? 24.06.24 10:03 Китайската компания Zeekr забрани продажбата на свои електрически коли в Русия 24.06.24 10:00

Водещ на Channel 14: „ Да, ще отнеме ли месец? “

Нетаняху: „ Много скоро “.

„ Ако бъде реализирано съглашение, то ще бъде съглашение при нашите условия, а нашите условия не са да прекратим войната, да се изтеглим от Газа и да оставим Хамас подобен, какъвто е. Отказвам да оставя Хамас подобен, какъвто е. Трябва да го отстраняваме. “

„ В последна сметка ще би трябвало да извършите две неща: ще имате потребност от настояща военна демилитаризация от Израелските отбранителни сили и ще би трябвало да установите цивилна администрация, надяваме се с поддръжката и управлението на избрани страни в района. Мисля, че това е верният метод да продължим напред. Ще ви кажа какво не съм подготвен да направя, не съм подготвен да основа там палестинска страна, не съм подготвен да я предам на палестинската власт. Не съм подготвен да направя това. “

Нетаняху сподели, че откакто интензивните боеве в Газа приключат, Израел ще може да разположи повече сили по северната си граница с Ливан, където боевете с подкрепяната от Иран Хизбула ескалираха.

Много израелски градове покрай ливанската граница бяха евакуирани по време на боевете.

Бенямин Нетаняху (на иврит: בנימין נתניהו) е израелски политик и 9-и министър-председател на Израел от април 1996 до май 1999 и от 2009 за повторно до 2021 година.

Член е на консервативната партия Ликуд, Министър на външните работи, Министър на обществената дипломация и по въпросите на диаспората. Нетаняху е първият израелски министър председател, който е роден в Израел след основаването на страната.

Нетаняху се причислява към израелските отбранителни сили по време на Шестдневната война през 1967 година и става началник на екип в специфичното звено „ Сайерет Маткал “. Взима присъединяване в редица задачи, в това число интервенция „ Подарък “ (1968) и интервенция „ Изотоп “ (1972 г.), когато е прострелян в рамото.

Нетаняху е на предните линии във войната от Йом Кипур през 1973 година, взе участие в специфични отряди за набези в Суецкия канал, а по-късно управлява командоси надълбоко в Сирийската територия.

Постига чин капитан, преди да бъде освободен. Нетаняху е член на партия Ликуд, служи като дипломат на Израел в Организация на обединените нации през интервала 1984 – 1988 и е министър-председател от юни 1996 година до юли 1999 година. Слиза от политическата сцена и се насочва към частния бранш, откакто понася загуба в изборите от 1999 година за министър-председател от Ехуд Барак.

Източник: Reuters /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР