Радикалното палестинско движение Хамас очаква Израел да започне сухопътна операция

...
Радикалното палестинско движение Хамас очаква Израел да започне сухопътна операция
Коментари Харесай

Хамас очаква Израел да нахлуе в ивицата Газа до дни

Радикалното палестинско придвижване Хамас чака Израел да стартира сухопътна интервенция в линията Газа в идните дни или даже часове, съобщи ТАСС, като цитира изказване на водача на ислямистите Яхия ас Синуар пред арабския в. "Хаят ".

Според водача на Хамас Израел се готви да навлезе в палестинския регион и е мобилизирал обилни сили в южния окръг. "Операцията ще стартира незабавно след края на военните учения, които се водят на границата с Газа ", съобщи палестинският водач, съгласно който "вероятността за нова експанзия е 95 на 100 ". В. "Хаят " счита, че има връзка сред евентуалното осъществяване на военна интервенция и отхвърли на палестинците да одобряват оферти американско-израелски проект. В него се планува основаването на палестинска страна на половината територия на Западния бряг на река Йордан и в линията Газа. "Администрацията на Съединени американски щати предложи на палестинския началник Махмуд Абас столицата му да бъде ерусалимското предградие Абу Дис, като резервира прохода оттова към мюсюлманските и християнски светини в старинните квартали. Абас изрично отхвърли този проект, настоявайки страната да се сътвори в границите от преди началото на арабско-израелската война от 1967 година ", акцентира вестникът.

Съветникът на палестинския водач Набил Абу Рудейна назова безотговорни изказванията на Вашингтон, че палестинците отхвърлят да договарят. "Ние държим на съществени договаряния и се разгласяваме за решение, което ще докара до поява на палестинска страна в границите от 1967 година със столица Източен Ерусалим ", акцентира той, обвинявайки Израел, че отхвърля да признае законните права на палестинците.

Вчера изпълнителния комитет на Организацията за избавление на Палестина (ООП), приета за единствен легален представител на палестинския народ, прикани палестинското държавно управление да приключи всевъзможни връзки с окупационните управляващи. Палестинската организация "Уафа " оповестява, че ООП възнамерява да се обърне към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Общото заседание и Международния углавен съд, с цел да оспори противозаконните съгласно палестинците израелски дейности, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР