Съществува съвсем реален риск грешна преценка по южната граница на

...
Съществува съвсем реален риск грешна преценка по южната граница на
Коментари Харесай

ООН: Съществува съвсем реален риск от засилване на конфликта между Израел и Хизбула

Съществува " напълно действителен " риск неверна преценка по южната граница на Ливан да провокира по-широкомащабен спор сред " Хизбула " и израелските въоръжени сили, предизвестиха през днешния ден двама чиновници на Организация на обединените нации в Ливан, представени от Ройтерс и БНР.

Специалният координатор на Организация на обединените нации за Ливан Жанин Хенис-Пласхерт и ръководителят на мироопазващите сили на Организация на обединените нации в Ливан Аролдо Лазаро обявиха, че са " надълбоко обезпокоени " от неотдавнашната ескалация по ливанската граница, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица подкрепяната от Иран формация " Хизбула " изстреля най-големия до момента залп от ракети и безпилотни летателни апарати през осемте месеца, в които разменя огън с израелската войска, паралелно с войната в Газа.

" Опасността от неверни преценки, които да доведат до неочакван и по-широк спор, е доста действителна ", обявиха двамата публични представители в документално изказване от през днешния ден.

Съединени американски щати и Франция работят за реализиране на съглашение за споразумяване на военните дейности по южната граница на Ливан.

" Хизбула " твърди, че няма да приключи огъня, до момента в който не спре военната атака на Израел в Газа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР