Централното командване на военноморските сили на САЩ (NAVCENT) заяви днес,

...
Централното командване на военноморските сили на САЩ (NAVCENT) заяви днес,
Коментари Харесай

Флотът на САЩ спаси екипажа на гръцки кораб, поразен от хусите в Червено море

Централното командване на военноморските сили на Съединени американски щати (NAVCENT) съобщи през днешния ден, че силите му са избавили екипажа на плаващия под либерийски байрак и притежаван от гръцка компания транспортен съд за насипни товари " Тютър ", който бе нападнат от подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси на 12 юни в Червено море, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Моряци от ударната група на самолетоносача " Дуайт Д. Айзенхауер " през вчерашния ден транспортираха екипажа с въздухоплавателно средство, сподели централното командване и добави, че един граждански моряк към момента е в неопределеност.

Атаката, която се случи наоколо до йеменското пристанище Ходейда, аргументи съществено наводняване и повреди в машинното поделение на " Тютър " и му лиши способността да маневрира.

Британската организация за комерсиално корабоплаване (UKMTO) през вчерашния ден заяви, че екипажът на кораба е бил евакуиран и че изоставеният кораб се носи по течението в Червено море.

Хусите поеха отговорност за нападенията с дребни морски съдове и ракети против кораба като част от продължаващата им акция, за която те настояват, че е в поддръжка на палестинците и че е съсредоточена против кораби, насочващи се към Израел, показва Ройтерс.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР