Протеините са основнaта необходима суровина за изграждането на нова мускулна

...
Протеините са основнaта необходима суровина за изграждането на нова мускулна
Коментари Харесай

Протеинов шейк – преди или след тренировка?


Протеините са основнaта нужна суровина за построяването на нова мускулна тъкан и за реализиране на по-позитивен резултат от фитнес тренировките . Затова консумирането на протеинови шейкове е постоянна процедура

в интервала директно преди или след физическото натоварване. Протеиновите шейкове са вкусни и потребни, а единствената въпросителна към консумирането им е по кое време резултатът е по-креативен – преди или след тренировката. Изясняването на тази алтернатива може да помогне за повишение резултата от фитнеса .

Белтъчините следва да са съществена съставна част на менюто на всеки човек, придържащ се към здравословно хранене. Стандартната рекомендация е за всекидневно изразходване на протеин в количество най-малко 0,4 г на кг телесно тегло . За интензивно спортуващите хора обаче това количество е извънредно незадоволително за сполучливото възобновяване и подсилване на мускулатурата. Затова на тях се предлага най-малко двойно по-висок всекидневен банкет, а протеиновите шейкове са измежду най-приятните и лесни способи за угаждане на нарасналите протеинови потребности.

Протеинови шейкове може дса се употребяват когато и да е сред храненията, а по повод изгодите от консумирането им преди или след подготовка има ясни научни доказателства.

Периодът към 30 минути след започване на тренировката се значи като „ анаболитен прозорец “ и се смята, че това е интервал, в който мускулите „ попиват протеина като гъба “. Затова публикуваното разбиране гласи протеиновият шейк да се употребява тъкмо в границите на този анаболитен прозорец, с цел да бъдат белтъчините изцяло усвоени от мускулатурата. Последните данни обаче сочат, че анаболитният прозорец се простира върху много по-голям интервал от преме и не се разгръща единствено във времето след тренировката.

Свързани публикации.. Няколко фитнес добавки, значими колкото и протеина 0 Креатин – изгоди и странични резултати 0 Как да трупаме мускули и топим мазнини по едно и също време? 0

Затова съгласно множеството специалисти резултатът от протеиновия шейк следва да е еднообразно положителен, без значение дали той се употребява преди, или след тренировката. Ползите за подсилване на мускулатурата ще бъдат идентични и в двата случая.

Тази взаимозависимост е потвърдена от профилирано изследване измежду 20 интензивно трениращи мъже, разграничени в две групи. Първата група консумирала протеинов шейк преди подготовка, а втората – след. В рамките на 10-седмичен режим не са открити разлики в степента на подсилване на мускулатурата при двете групи. Затова по-правилно би било всеки фитнес фен

да употребява протеиновия си шейк извънредно съгласно личния си усет и благоприятни условия. За позитивния резултат от тренировката по-важното е да се набира нужното количество протеин, а не по кое време ще се употребява той.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР