ВАШИНГТОН (АП) — Администрацията на Байдън обяви планове да наложи

...
ВАШИНГТОН (АП) — Администрацията на Байдън обяви планове да наложи
Коментари Харесай

Байдън повишава митата върху китайски електромобили, слънчеви клетки, стомана, алуминий - добавя към напрежението с Пекин

ВАШИНГТОН (АП) — Администрацията на Байдън разгласи проекти да наложи нови мита върху китайски електрически транспортни средства, съвременни акумулатори, слънчеви кафези, стомана, алуминий и здравно съоръжение – ход в годината на изборите, който евентуално ще усили търканията сред двете най-големи стопански системи в света.

Митата идват в средата на разгорещена акция сред президента Джо Байдън и неговия републикански предходник, Доналд Тръмп, в който и двамата претенденти се борят да покажат кой е по-твърд по отношение на Китай.

Митата надали ще имат огромно инфлационно влияние заради метода, по който са структурирани. Представители на администрацията споделиха, че считат, че митата няма да ескалират напрежението с Китай, само че чакат Китай да изследва способи да отговори на новите налози върху техните артикули. Не е несъмнено какво може да бъде дълготрайното влияние върху цените, в случай че митата допринесат за по-широк търговски спор.

Тарифите би трябвало да бъдат въведени последователно през идващ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР