Столичната дирекция на вътрешните работи предприема необходимите мерки за охрана

...
Столичната дирекция на вътрешните работи предприема необходимите мерки за охрана
Коментари Харесай

СДВР ще дебне феновете на Ботев Пд изкъсо

Столичната дирекция на вътрешните работи подхваща нужните ограничения за защита на публичния ред и сигурността на придвижването в столицата по отношение на идния край за Купата на България на 15 май /сряда/ от 19 часа на Националния стадион „ Васил Левски “.

Преди, по време и след осъществяване на спортната среща полицейските чиновници ще наблюдават за опазването на реда в столицата и за недопускането на произшествия на територията на града. На построени контролно - пропускателни пунктове към спортното оборудване служители на реда ще правят щателна инспекция на всички гости на мача. Предприети са прецизни ограничения за недопускане на фенове, които имат наложена  забрана за посещаване на спортни мероприятия. Малолетни ще се позволяват на територията на стадиона единствено с пълновръстен компаньон и авансово попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет.

Униформените ще наблюдават за недопускане на фенове във очевидно нетрезво положение, както и за носене на неразрешени предмети и движимости /огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки, боксове, бутилки, включително и парфюми и чадъри/.

Ангажимент по защитата на спортната среща има  частна охранителна компания, чиито задания са да наблюдават за запазване на реда на територията на стадиона по време на осъществяване на срещата. При активността си те ще бъдат подпомагани от полицейски чиновници, които ще се намесват при зародила нужда. 

" За да бъде избегнато скупчване, заради детайлните и строги инспекции, приканваме феновете да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за гости ще бъдат отворени в 17 часа. ", молят от полицията.

Създадена е организация моторните транспортни средства, пренасящи почитателите на „ Лудогорец “ да паркират пред бранш „ Г “ на стадиона. За последователите на  „ Ботев “ Пловдив е планувано да паркират на следните места:

Обособени джобове на бул. “ Христо и Евлоги Георгиеви “ в сектора сред бул. “Драган Цанков “ и ул. “Гурко “, бул. “Кирил Видински “ в сектора сред Семинарията и бул. “Драган Цанков “ и на бул. “Драган Цанков “ в сектора сред телевизионната кула и бул. „ Христо  и Евлоги Георгиеви “. При нужда придвижването в изброените местоположения ще бъде поетапно спирано и възстановявано.

" Столична дирекция на вътрешните работи приканва посетителите да се въздържат от  противообществени  прояви преди, по време и след провеждането  на спортното събитие. Във връзка с футболната среща  е възможно  да възникне краткотрайно усложнение на придвижването в централната градска част. ", показват от полицията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР