Проф. Тодор Кантарджиев коментира евентуалното разхлабване на мерките, като посочи,

...
Проф. Тодор Кантарджиев коментира евентуалното разхлабване на мерките, като посочи,
Коментари Харесай

Кантарджиев: Може да намерим форма за ресторантите

Проф. Тодор Кантарджиев разяснява възможното разхлабване на ограниченията, като уточни, че те зависят от огромна степен от опасността за натоварване на здравната система.

„ Тази седмица имаме за първи път под 100 на 10 000 заболели за 14 дни. Това е доста добре и нека се задържи, само че това зависи и от дисциплината и самодисциплината на хората “, заяви той пред БНР.

„ Фитнесите отварят при съблюдаване на условия - да няма доста хора вътре и да проветряват. Всеки 20 минути би трябвало да се обезпечава 1 минута проветрение.

" На всички естествени хора ни липсват заведенията за хранене, липсва ни да виждаме по прилежащите маси щастливи и спокойни хора. Някаква форма може би ще се откри за разхлабване на ограниченията, особено за заведенията за хранене. Нощните заведения ще би трябвало да почакат. Най-важното в ресторанта е подготвящите храната и разнасящите храната да бъдат с защитни средства, дистанцията, ограничавания брой гости, както и хората да не приказват разпалено и високо, което потреблението на алкохол подтиква “, съобщи проф. Кантарджиев.

„ Тези неща се разискват и подхващат към началото на април, само че с новия вариант не се знае по какъв начин ще се развие обстановката “, добави той.

Професор Кантарджиев уточни, че на този стадий не се чака мощно стягане на ограниченията - налагане на вечерен час и връщане на КПП-та.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР