Служебният премиер Димитър Главчев каза, че се надява на правителство

...
Служебният премиер Димитър Главчев каза, че се надява на правителство
Коментари Харесай

Главчев от Брюксел: Надявам се на кабинет с първия мандат

Служебният министър председател Димитър Главчев сподели, че се надява на държавно управление още с първия мандат. Той е в Брюксел, където взе участие в неофициална среща на водачите от Европейски Съюз.

„ И в българския парламент желаеме да се случат бързо нещата за парламент с цялостен мандат “, сподели той.

Служебният министър председател сподели, че е оптимист и се надява бързо да бъде образувано постоянно държавно управление.

„ Надявам се народните представители да намерят бързо съгласие между тях. Това е най-добре и за българските жители “, уточни Главчев.
Той сподели, че се надява да има държавно управление още с първия мандат.
„ Синхронизират се позициите за ръководител на Европейската комисия, на Европейския парламент. Идеята е европарламентът да стартира да действа допустимо най-скоро “, сподели още той.

По думите му позицията на България е за бързо съгласие.

„ Аз съм на мнение че България има потребност от постоянно устойчиво държавно управление, което да продължи да осъществя националните политики “. Това сподели по-рано денем служебният министър на вътрешните работи Калин Стойнов.

Той разяснява, че до този миг нямал покана или диалози да остане на поста.

„ За момента аз нямам предложение, не съм разговарял с никого. Ако получа такова, аз и моят екип сме подготвени да довършим това, което сме почнали, а те са много неща “, добави Стоянов пред bTV.

По-рано през днешния ден стартираха договарянията за сформиране на кабинет. От ГЕРБ-СДС изпратиха покана до останалите 6 парламентарни обединения за договаряния за държавно управление.

Днес трябваше да се срещнат с Движение за права и свободи, ПП-ДБ и „ Възраждане “, само че вторите две отклониха поканата. Така, на нея се отзоваха единствено от Движение за права и свободи. След разговора Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ разгласи, че имат подобие в стратегиите
във връзка с главните цели пред страната ни.
Те са свързани с Шенген, с участието ни в еврозоната, с стопански напредък, съобщи тя.

Хората чакат от нас резултати, уточни още тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР