Продължаващото упорство на частната военна армия на Евгений Пригожин в

...
Продължаващото упорство на частната военна армия на Евгений Пригожин в
Коментари Харесай

Русия преминава към защита frognews.bg

Продължаващото твърдоглавие на частната военна войска на Евгений Пригожин в Бахмут е несъвместимо с общото закъснение на темпото на съветските настъпателни интервенции в други елементи на Украйна. Освен лимитираните местни офанзиви в региона на Кременная и покрай Донецк, съветските сили на процедура са спрели настъпателните интервенции. Това евентуално значи, че Москва минава към защита, пишат анализаторите. 

Би било целесъобразно решение съветските командири да пестят и да натрупат муниции и други консумативи, с цел да се приготвят за дълго чаканата пролетна контраатака на Киев. Отчаяните изявления на Пригожин демонстрират, че съветското министерство на защитата евентуално прави тъкмо това.

Все още не е ясно дали Пригожин в действителност има намерение да напусне Бахмут на 10 май, както заяви самият той през вчерашния ден, или е направил това изказване в финален опит да си обезпечи поддръжка от съветския Генерален щаб. Ако вагнеровците изоставен, те ще имат потребност от помощта на Министерството на защитата, с цел да прикрият и улеснят отстъплението си. Руските военни обаче нямат задоволително запаси, с цел да заменят позициите, които ЧВК " Вагнер " може да остави в Бахмут.

Огромните загуби, понесени от частната войска в Бахмут в името на тактическия триумф, както и преходът на съветските въоръжени сили към по-предпазливи дейности, явно отварят благоприятни условия за украинските войски за сполучлива контраофанзива на разнообразни сектори от фронта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР