В Хърватия политическият елит умее да дава решения, за да

...
В Хърватия политическият елит умее да дава решения, за да
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Има два варианта пред България - гръцки и хърва...

В Хърватия политическият хайлайф умее да дава решения, с цел да се върви напред. Имат си и „ Величие “, имат си президент като нашия – ляв, популист и русофил, само че Хърватия влезе в еврозоната и е два пъти по-богата от България. Там се строи фабрика на „ Бентли “, добави той.

 

„ В това държавно управление Бойко Борисов не може да е министър-председател. Ще се търси поддръжката от други партии, които да поддържат програмата. Да няма задкулисие “, посочи той.

„ Вторият вид е държавно управление на малцинството. За да няма задкулисие, Бойко Борисов може да каже, че поема отговорност и ще бъде министър-председател “, сподели още Росен Плевнелиев.

 

 

„ Трябва да има държавно управление. Стига към този момент с игрички. България има потребност политиците да носят отговорност – това е посланието на гласоподавателите “, сподели в предаването „ Лице в лице “ президентът на България в интервала 2012-2017 година

 

Според него предходното държавно управление не е имало проект и ясни цели.

 

„ Това отврати милиони гласоподаватели. Крайните, почитателите – те отидоха и гласоподаваха. Умерените в България нямаха мотивация. Това ще се промени, когато излезе държавно управление, което ще носи отговорност “, добави той.

 

Плевнелиев разяснява и изненадващия резултат на партия „ Величие “ на парламентарните избори. „ Когато политическите елити се провалят в това да има дълготраен проект, основан на полезности и ясни стратегически цели, в тъмнината на хаоса се раждат такива неща. Това са хора, които не припознават демокрацията, а теориите на конспирацията “.

„ Нещо, което предложих още преди две години в границите на „ контактната група “ – запазете разликите си, само че работете дружно по стратегически цели. Това не се случи. Омраза, еманацията на всичко, което беше популизъм, гарниран с противозаконен арест на опозиционен водач, потвърден от съда. Видяхме и това. Ако сме научим урока, можем ли да реализираме баланс, който да помогне на България да влезе в еврозоната, Шенген “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР