Имаме ескалация на напрежението и противопоствянето между страните с ядрен

...
Имаме ескалация на напрежението и противопоствянето между страните с ядрен
Коментари Харесай

Бивш военен министър за ядрените оръжия на НАТО: Над 9500 са в го...

Имаме ескалация на напрежението и противопоствянето сред страните с нуклеарен боеприпас. Става дума за разполагането на повече оръжия на територията на страните-членки. Ние като страна-членка на НАТО присъстваме в групата за нуклеарно обмисляне, сподели още някогашният боен министър по Нова нюз.

 

 

Той разяснява и ролята на военния минисър в сегашната конюнктура: Ролята на министъра на защитата е значима, изключително в интервал на рецесии и водещи се войни. Тя придобива особена видимост, както във връзка с вътрешнополитическите, по този начин и в геополитическите процеси. Един министър на защитата разполага с голям финансов запас – с изключение на за защита, за военно разузнаване, за военни аташета, във връзка с уговорките, които има в границите на НАТО и Съвета на министрите на защитата. Явно управлението на ГЕРБ е осъзнало значимостта и нуждата да разполага с този запас. Т.

 

Една от солидните позиции е тази на финансовия министър. Фактът, че управлението на ГЕРБ се насочва към фигурите на министър-председателя, външния министър и този на защитата демонстрира, че се търси въздействие пред вътрешнополитическите сътрудници, изясни той.

 

 

По мотив полемиката за връщане на наборната военна работа, Найденов съобщи: „ Не съм последовател в този миг към възобновяване на наложителната наборната военна работа. Преди да се върнем към тази полемика, би трябвало да сме изчерпили всички благоприятни условия, които имаме предвид на решения, свързани с това да бъде нараснала привлекателността, престижа и конкурентоспособността на военната работа. Това са въпроси, свързани с модернизацията на Българската войска, със статута на военнослужещите, със обществения пакет, с изискванията в казармите и развиването на жилищния фонд, разясни той. Аз съм последовател на разширението на началната военна подготовка за младежите в междинните учебни заведения или университетите. Същевременно би трябвало да се води тази полемика и евентуално тя се води в МО, за наложителна военна подготовка на част от чиновниците в бранша за сигурност на страната (служителите в Министерство на вътрешните работи, структурите от националната сигурност, правосъдната охрана).

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР