Президентът на Афганистан Ашраф Гани може скоро да направи обръщение

...
Президентът на Афганистан Ашраф Гани може скоро да направи обръщение
Коментари Харесай

Не е изключено в скоро време Ашраф Гани да напусне пределите на страната

Президентът на Афганистан Ашраф Гани може скоро да направи послание към нацията по отношение на утежняването на вътрешнополитическата обстановка и сполучливата атака на талибаните, а също по този начин и да напусне рамките на страната. Това заяви в петък телевизионният канал Al Mayadeen, излъчващ от Бейрут, предава TACC, написа организация „ Фокус “.

Както посочи кореспондентът на малкия екран, „ чака се вечерта Гани да направи обръщението и може да напусне територията на страната във всеки един миг “. Няма публично удостоверение или опровергаване на тази информация.

След като Съединени американски щати оповестиха края на въоръжената интервенция в Афганистан и началото на изтеглянето на войските си, талибаните започнаха атака против държавните сили на Кабул.

Според разнообразни източници бунтовниците управляват до 85% от територията на Афганистан, в това число регионите по границата с Иран, Китай, Пакистан, Таджикистан и Туркменистан. На 11 август талибаните превзеха административния център на провинция Бадахшан - град Файзабад в северната част на Афганистан.

Според организация Pazhwok талибаните управляват центровете на седем от деветте северни провинции на страната. Правителствените сили остават в Мазари Шариф и Меймен-центровете надлежно на провинциите Балх и Фаряб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР