Пращат инструктори от Полша, Чехия, Германия, Италия. Американците ще се

...
Пращат инструктори от Полша, Чехия, Германия, Италия. Американците ще се
Коментари Харесай

Москва: Над 70 бойци от ВСУ се предадоха при Харков. Ликвидираме десетки западни инструктори месечно

Пращат инструктори от Полша, Чехия, Германия, Италия. Американците ще се лимитират до инструктори или съветници, които ще седят в Киев и ще наблюдават всяка стъпка на Зеленски, споделя депутатът от Държавната дума Виктор Водолацки
Над 70 бойци от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се предадоха на съветските военни в боевете за село Берестовое в Харковска област. Това заяви за ТАСС координаторът по междупарламентарните връзки с Народното събрание на ЛНР, депутатът от Държавната дума Виктор Водолацки.

Руското министерство на защитата заяви през вчерашния ден, че групировката войски „ Запад “ е освободила Берестовое, Харковска област. Всеки месец съветските сили отстраняват десетки инструктори от западни страни, които образоват украински националисти, сподели още Виктор Водолацки, представен от " Гласове ".

По-рано ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Чарлз Браун, говорейки пред Вашингтонския Атлантически съвет, сподели, че не чака изпращането на американски военни инструктори в Украйна до преустановяване на военните дейности там.

„ Всеки месец унищожаваме десетки западни инструктори в базите, където образоват украински националисти (…) Естествено, те търпят загуби в жива мощ, тъй че се вършат такива изказвания, с цел да не се изпращат американци “, сподели Водолацки. Според него обаче страните от НАТО ще пращат инструктори в Украйна.

„ Има известна управляемост в системата на НАТО. Там ще изпратят инструктори от Полша, Чехия, Германия, Италия, които категорично ще извършват инструкциите. Американците ще се лимитират до някакви инструктори или съветници, които ще седят в Киев и ще наблюдават всяка стъпка на Зеленски. Така че до края на военните дейности, както споделиха, (американската страна) няма да изпраща инструктори и по-късно никой няма да има потребност от тях “, означи събеседникът на организацията.

На 16 май " Ню Йорк таймс " заяви, че Вашингтон към този момент не изключва опцията за разполагане на инструктори на НАТО в Украйна за образование на украинските въоръжени сили, само че това няма да се случи в близко бъдеще. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи през април, че алиансът не има намерение да изпраща войски в Украйна и да става част от спора. Според него НАТО оказва поддръжка на Киев единствено за самозащита.

Руската страна неведнъж е подчертавала, че западната помощ единствено удължава спора в Украйна и не трансформира обстановката на бойното поле. Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Александър Грушко по-рано съобщи, че базите на НАТО, в случай че се появят на територията на Украйна, ще станат законна цел на Русия, показва още ТАСС.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР