Позорно за министър с 10 бона заплата, претендиращ да носи

...
Позорно за министър с 10 бона заплата, претендиращ да носи
Коментари Харесай

ПОЗОР: Асен Василев обядвал в министерството с пари от… бюджета

Позорно за министър с 10 бона заплата, претендиращ да носи „ смяната ” – до момента в който управляваше финансите на България, Асен Василев си е плащал всеки ден обяда с пари от бюджета, т.е., с левчетата на всеки поданик.

Абсурдната облага е маскирана като „ представителни ”, каквито пари му се поставят, само че не допускат корист с тях.

Новината пристигна от искане на Николай Бареков до Министерския съвет да му бъдат предоставени отчетни данни по Закона за достъп до социална информация какви разноски е осчетоводявал някогашният към този момент финансов министър, написа „ Афера “.

Ето и отговора на Министерството на финансите:

РЕШЕНИЕ

Получено е заявление с вх. № У-ЗДОИ-84/29.09.2022 година от Николай Тихомиров Бареков, гр. Пловдив, ул. „ Добри Войников “ 25, ет. 1, ап. 1, с искане за даване на информация, а точно:

Вярно ли е, че лицето Асен Василев (бивш министър на финансите) се е възползвал от безвъзмездни обществени обеди в личния ведомствен стол на министерството и е похапвал за сметка на страната?

Разпореждал ли е Асен Василев всички касови бележки от обедите да бъдат изпращани на счетоводството, с цел да бъдат осчетоводени като представителни разноски?

В Министерство на финансите осчетоводявани ли са касови бележки и фактури от ведомствения стол на същото за времето от 13 декември 2021 година до 20 август 2022 година?

Колко общо разноски по перо „ представителни “ има осчетоводени за неговия министерски мандат?

Като желана форма за приемане на информацията заявителят е показал, че желае да я получи на електронен адрес:

При взимане на актуалното решение се регистрираха следните условия:

Съгласно член 11 от ЗДОИ желаната информация съставлява служебна информация, която се събира, основава и съхранява по отношение на формалната информация, както и във връзка активността на органите и на техните администрации.

След като разгледах заявление вх. У-ЗДОИ-84/28.09.2022 година, смятам, че са налице предпоставките за даване на достъп до наличната информация в Министерството на финансите. На съображение член 28, алинея 2 и член 34, алинея 1 от Закона за достъп до социална информация и Заповед № ЗМФ-683 от 08.08.2022 година на министъра на финансите

РЕШИХ:

Предоставям на Николай Тихомиров Бареков, гр. Пловдив, ул. „ Добри Войников “ 25, ет. 1, ап. 1, достъп до наличната информация в Министерството на финансите.

Информацията се дава с актуалното решение:

Реклама

По т. 1:

Клуб-ресторант „ Финансист “ съставлява неподвижен парцел – обществена държавна благосъстоятелност, находящ се на петия етаж в административната постройка на Министерството на финансите на ул. „ Г. С. Раковски “ № 102. Имотът е предан чартърен по реда на Закона за държавната благосъстоятелност и Правилника за неговото използване. Наемателят на ресторанта провежда по търговски метод и за своя сметка приготвянето и даването на храната, като ресторантът е отворен както за прилагане от чиновниците на МФ, по този начин и за публично прилагане.

Г-н Асен Василев е давал работни обеди в клуб-ресторант „ Финансист “ за свои посетители за интервала от 13.12.2021 година до 01.08.2022 година на обща стойност от 1 208,17 лв.. В приложена към актуалното решение информация са посочени осъществените разноски за работни обеди в клуб-ресторант „ Финансист “ по дата и стойност.

По т. 2:

За всеки работен обяд по т. 1 в Министерството на финансите е получавана фактура от клуб-ресторант „ Финансист “, която е осчетоводявана според Закона за счетоводството и относимите вътрешни правила на Министерството.

По т. 3:

За интервала от 13 декември 2021 година до 1 август 2022 година фактурите за обеди с представителна цел в клуб-ресторант „ Финансист “ са отразени в счетоводната отчетност на Министерството.

По т. 4:

Всички разноски с представителна цел за интервала от 13 декември 2021 година до 1 август 2022 година са на стойност 7 460.35 лв..

Решението с информацията да бъде изпратено по електронен път на адрес на е-поща:

Решението предстои на обжалване по реда на Административнопроцесуален кодекс пред административния съд по непрекъснат адрес на заявителя в 14-дневен период от приемането му.

(лице, упълномощено по член 28, алинея 2 от ЗДОИ със

Заповед № ЗМФ-683 от 08.08.2022 година на министъра на финансите)

Ето и цялата разбивка по дни на Асен Василев от ведомствения стол на Министерството на финансите:

П. П. Николай Бареков: Според Вас „ съумелите в чужбина българи “ Асен Василев и Кирил Петков дали са осребрявали в Счетоводството всеки длъжностен обяд с евтини пържоли и министерски кюфтета за 5-10 или 25 лв. в Столовата на министерството си като „ Представителни разноски “????

Младите и съумелите в Студентски град на топлата витрина във Фантастико какво биха споделили? Министърът на финансите Асен Василев прави ли разлика сред обяд във ведомствения стол и внушителен обяд? Защо със заплата от 10 бона един министър и то на финансите би ощетявал държавния бюджет непозволено с 8-9 лв. за тройка кюфтета и шопска салата с крем карамел за десерт? Асене, кажи си!
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР