Понякога желанието за запазване на младостта надхвърля всякакви граници, но

...
Понякога желанието за запазване на младостта надхвърля всякакви граници, но
Коментари Харесай

Жена не се усмихва 40 години, за да не остарява. Ето как изглежда днес

Понякога желанието за опазване на младостта надвишава всевъзможни граници, само че някои странни способи се оказват доста ефикасни. Например британката Тес Кристиан споделя, че не се е усмихвала от 40 години. И това оказва помощ на дамата да наподобява зашеметяващо.

Навикът да управлява страстите Тес развива още като дете: момичето ходело в католическо учебно заведение, където монахините не насърчавали смеха и усмивките. След дипломирането си Кристиан изоставя всички религии, само че все пак не се усмихва както преди.

 жена-не-се-усмихва

 

Когато на 30-годишна възраст Тес вижда, че доста от връстниците й прибягват до инжекции с ботокс, тя осъзнала, че влияе върху мускулите си по същия метод като инжекциите за хубост.

Ботулиновият токсин блокира мимиката и оптимално отпуска лицето. А мускулните тъкани на Кристиан в действителност също не работят, което разрешава да се избегне появяването на мимически бръчки.

Някои козметолози считат, че този способ е много ефикасен, въпреки и не най-лесният. А измежду психолозите има такива, които са сигурни, че отсъствието на усмивка и смях може да аргументи сериозна щета на душeвността и здравето. Усмивката провокира освобождението на ендорфини, хормон на насладата, който е прелестен и носи възприятие на еуфория.

Самата Тес е уверена, че нейният способ работи по-добре от скъпите кремове, ботокс и пластични интервенции.

В същото време дамата е сигурна, че отсъствието на усмивка или смях въобще не характеризира индивида като тъмен, отегчителен или апатичен. Освен това Кристиан има ужасно възприятие за комизъм, а околните и приятелите й не изпитват дискомфорт към нея.

Така или другояче, на 53 години Тес наподобява необикновено, в действителност няма бръчки. От дребна тя се въодушевява от Марлене Дитрих, която също се усмихвала до най-малко и постоянно е била очарователна и женствена.

Друг образец е Ким Кардашиян, която също управлява мимиката си. Но този метод за опазване на младостта не е подобаващ за всички: в случай че в действителност обичате да се смеете, не издавайте себе си. Положителните страсти в никакъв случай не са навредили на никого.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР