Историкът проф. Петър Стоянович направи паралел в студиото на БТВ

...
Историкът проф. Петър Стоянович направи паралел в студиото на БТВ
Коментари Харесай

Историк: Преди се празнуваше по-нормално, не знам кога се роди чудовището „абитуриентски бал“

Историкът проф. Петър Стоянович направи паралел в студиото на БТВ сред празнуването на абитуриентските балове преди и в този момент. 

Професорът изрази недоумението си от шумотевицата към тези балове, тъй като през днешния ден, за разлика от преди, да завършиш приблизително обучение е нещо обикновено и не е наясно какво тъкмо се чества.

Той съпостави днешните помпозни същества със „ конфликт на армиите на Мордорд “ и „ нахлуването на башибозука в Клисура “.

Той вижда огромна смяна от метода на празнуване на завършването през днешния ден и през социализма. Петър Стоянович вижда една последователност на страстта, като през 70-те и 80-те тази страст е била по-канализирана.

„ С експлоадирането на измененията, дали насъбрано в душата на народа, дали заради цялостното комплициране на независимост и разпасаност, всичко се изроди “, сподели историкът. 

„ Аз не знам в кой миг ние престанахме да честваме обикновено. Кога се роди чудовището „ сегашен абитуриентски бал “, попита риторично Стоянович.

Петър Стоянович изрази удивление и за целия харчлък, който нормално съпътства днешните балове.

„ Не мога да схвана за какво би трябвало да дадеш сред 5 и 15 хиляди лв. за облекла, които в множеството случаи са ти неуместни, да ги върнеш сутринта полураздробени от всевъзможни мизерии през нощта и да си ужасно удовлетворен, че това е станало “, проучва днешните порядки професорът.

Историкът обаче разясни, че шумното празнуване напълно не значи, че зрелостниците няма да се осъществят сполучливо в живота.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР