Млекопроизводители от различни краища на Европа се събират на протест

...
Млекопроизводители от различни краища на Европа се събират на протест
Коментари Харесай

Протест на млекопроизводители от различни краища на Европа в Брюксел

Млекопроизводители от разнообразни краища на Европа се събират на митинг в Брюксел, с цел да изискат заслужено заплащане на труда си.

Проявата им съответствува с днешния Съвет " Земеделие и риболовство ", само че се организира също по този начин преди интернационалния ден на млякото и европейските избори, оповестява БНР.

В Европейския квартал ще се съберат протестиращи от Италия, Германия, Франция, Белгия, Литва, Ирландия и Дания. Според техен представител, години наред приходите на млекопроизводителите не са задоволителни и доста от тях са били принудени да прекратят активността си. Освен това, малко са младежите, които работят в бранша.

Протестиращите, които ще са стотици и ще носят със себе си пластмасови крави в натурален размер и в цветовете на националните си флагове, ще тръгнат от площад " Люксембург " по обяд, който се намира против Европарламента и ще се насочат към площад " Шуман ", където са Еврокомисията и Съветът на Европейски Съюз.

От Европейския ръб на млекопроизводителите прецизират, че не са поискали те да дойдат с трактори, само че не е изключено да има обособени машини.

Последният митинг на аграрни производители беше в края на март. След това Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз утвърдиха ограничения в тяхна изгода, свързани с натоварванията поради зеления преход и понижаване на административната тежест.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР