Ботев ще приключи днес сезон 2023-2024 с домакинство на Арда.

...
Ботев ще приключи днес сезон 2023-2024 с домакинство на Арда.
Коментари Харесай

Ботев приключва сезона с домакинство на Арда в бенефиса на Лъчо Балтанов

Ботев ще завърши през днешния ден сезон 2023-2024 с домакинство на Арда. Мачът ще се играе от 20:00ч. на стадион Христо Ботев в Пловдив.
Прочетете още
Двубоят ще е по-специален за Лъчезар Балтанов, за който това ще е бенефис за първия тим на Ботев. Със сигурност той ще стартира като титуляр и в хода на дуела ще бъде сменен, с цел да обере овациите на публиката. Балтанов от новия сезон ще е играещ помощник-треньор на дубъла на Ботев, който ще играе във Втора лига.

Пловдивчани изпратиха извънредно сполучлив сезон, в който завоюваха Купата на България, откакто победиха във финала Лудогорец с 3:2 и ще играят в Лига Европа от новия сезон. 

За Арда дуелът е значим, тъй като отборът се бори с ЦСКА 1948 за седмото място. Кърджалийци обаче имат по-малки шансове, тъй като би трябвало наложително да победят и да се надяват ЦСКА 1948 да не вземе мача си със Славия.

В класирането Ботев е 9-ти с 45 точки, Арда е на 8-то място с 48 точки, а ЦСКА 1948 е на седмата позиция с 49 точки.

В предишния кръг Ботев загуби след поврат от ЦСКА 1948 с 1:2, а Арда победи вкъщи с 3:1 Славия. 

През сезона това ще е четвърти мач сред двата тима. Арда завоюва в Пловдив с 2:0, а Ботев завоюва в Кърджали с 2:0. В послединя мач Арда завоюва в Кърджали с 2:1.

Трайно контузен за Ботев е Георги Николов, а Лъчезар Балтанов се завръща след наказване. 

Съдия на дуела ще е Васимир Ел-Хатиб. 

Вероятни сформира: 

Ботев:  Матвей Игонен, Ехидже Укаки, Атанас Чернев, Ивайло Видев, Димитър Папазов, Джон Емануел, Лъчезар Балтанов, Фаустас Степонавичюс, Янис Карабельов, Кристиан Нвачукву, Мартин Секулич

Арда:  Анатолий Господинов, Деян Лозев, Милен Стоев, Пламен Крачунов, Окези Ебенезер, Лъчезар Котев, Иван Тилев, Ел Мами Тета, Борислав Цонев, Станислав Иванов, Тонислав Йорданов
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР