Кадровите промени и арести в Министерството на отбраната на Руската

...
Кадровите промени и арести в Министерството на отбраната на Руската
Коментари Харесай

Извънредните арести в министерството на отбраната на РФ - разчистване на пътя към победата

Кадровите промени и арести в Министерството на защитата на Руската федерация, осъществени през последния месец (заместник-министър Т. Иванов, началника на кадровото управлевие Ю. Кузнецов, началника на ГУ по връзките В. Шамарин, началника на департамента за обезпечаване на Държавните отбранителни поръчки /Гособоронзаказ/ В. Вертелецки, командващия 20 войска С. Ахмедов и на самия министър на защитата С. Шойгу) - това е извънредно събитие, като се има поради консервативният метод на управлението на страната към кадровите промени по време на СВО.

Изключително е, тъй като повече от две години управлението на Министерството на защитата не е сменяно, даже на фона на неуспехите от първичния интервал. Сега, когато обстановката се промени в интерес на Водоснабдителна система на Руската федерация, макар много забележимите военни триумфи, стартира радикална смяна на част от висшия генералски състав. Сред арестуваните и отстранените са освен снабдители и отговорници за назначенията, само че и бойни генерали. Тоест чистката излиза отвън икономическите очертания на МО.

Кадровата промяна в Министерството на защитата би трябвало да се преглежда в подтекста на нов кръг от военната ескалация: НАТО последователно ускорява своите офанзиви против дълбокия гръб на Русия. Географията им се уголемява, усилва се мащабът на употребяваните оръжия. Спорът към въпроса дали на Киев би трябвало да се позволяват сходни удари е единствено прикритие за решението, което към този момент е признато на Запад и се ползва на правилото на прозореца на Овертон.

Това е дълготрайната политика на Запада, на нея се основава цялата му дипломация. Ултиматумите ще бъдат сложени на фона на завъртането на маховика на конкуренцията във въоръжаването и последователното унищожаване на рестриктивните мерки за въздушни и наземни офанзиви.

НАТО ще употребява целия си разполагаем боеприпас - като се изключи нуклеарните оръжия. Засега. Все още не! Тъй като наземният запас на прокси силите на НАТО в лицето на въоръжените сили на Украйна е привършен, Западът последователно вкарва в деяние своите наземни и ракетно-космически сили в композиция с потреблението на безпилотни летателни апарати. Комплексите за галактическо разузнаване, ръководство на огъня и на офанзивата от ден на ден излизат на сцената като главен съставен елемент на войната.

Русия в отговор включва всички средства за Противовъздушна отбрана и употребява цялостния капацитет на въздушно-космическите сили. Битката на земята от ден на ден се трансформира в края на борбите в небето. За страдание въвеждането на нововъведенията тук става неприемливо постепенно, с небрежна опозиция от виновните за номенклатурата на Държавната отбранителна поръчка.

Причината за кадровите смени тук е освен корупционната мотивация на генералите и служителите от Министерството на защитата, разпределящи бюджетите, само че и непросветеност, нечувствителна администрация, прикрито равнодушие към резултатите от военните дейности и недоумение на актуалния потребности и условия на воюващата войска.

Говорим, наред с други неща, за нежеланието на някои от генералите да преглеждат дребномащабни планове, които са нужни на фронта и имат реформаторски темперамент. Тоест невъзможността или нежеланието да се сътвори по-голяма мощност в областта на научноизследователската и развойна активност (разработка, пилотно произвеждане и внедряване), във време, когато военната конкурентоспособност на страната се дефинира точно от способността на военното ведомство да изпреварва врага в нововъведенията.

Ако в спокойно време въпреки всичко беше допустимо да се разводни процесът в диалози и подправени отчети, прикривайки тривиално заграбване, то по време на дългата война с НАТО това е неприемливо.

Важно е да се разбере кой ще размени отстранените генерали. Сега армията създава изцяло нови, съвременни способи за водене на война. Настъплението при Харков беше реализирано обратно на досегашната военна процедура - без да се реализира неведнъж предимство на силите над съперника. Подобен резултат би трябвало да се прояви и в региона на въоръженията.

Идентифицирани са три области, изискващи бързи промени: връзките, съответно командване и основаване на условия за бързо нахлуване на нововъведения във войските. Има и свързани области: създаване на военни фабрики, обезпечаване на секретност, превъзмогване на дефицита на фрагменти в отбранителната промишленост и по-рационално потребление на лимитираните запаси.

Именно способността на Русия да нанася все по-значителни вреди на НАТО може да повлияе на мотивацията на Запада. Докато той счита Русия за слаба, не е вероятен прогрес. Западът ще сметне тази война за ирационална единствено когато види, че по време на нея Русия се укрепва, като в същото време трансформира конфигурацията на външните съюзи в своя изгода. Русия няма различен метод да завоюва.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 104 в 25 МИР-София



Гласувайте в 10 МИР-Кюстендил за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 101 



Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед3973Д-р Румен Петков: Политическият развой у нас е трансфорат в долнопробно шоуАлтернативен Поглед23180Татна Дончева: Аз не мога да си затворя очите за безобразния метод, по който наподобява Европейския съюзАлтернативен Поглед16121Саймън Ципис: Докато НАТО е в Европа, Съединени американски щати ще имат съществено въздействие върху европейската политика/Втора част/Алтернативен Поглед30924Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед48041Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Алтернативен Поглед119136Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен П
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР