Росен Желязков предпочитал да е шеф на НС, вместо кандидат

...
Росен Желязков предпочитал да е шеф на НС, вместо кандидат
Коментари Харесай

Скандал за депутатски места на първия ред

Росен Желязков предпочитал да е началник на Народно събрание, вместо претендент за министър председател
Най-вероятният министър председател е Йорданка Фандъкова

Депутатите се скараха за места на първия ред. Българска социалистическа партия с 19 депутати е получила единствено едно място на първа линия. Това е вбесило депутатите на столетницата, които са дали своят вот срещу схемата за разпределението. Това оповестиха източници на “Труд news ”. Всички останали са я подкрепили, в това число “Величие ”, които сядат зад ППДБ без изход на първи ред. ГЕРБ-СДС имат 5 места, Движение за права и свободи са с 4, по 3 получават ППДБ и “Възраждане ”, а Има Такъв Народ 1.

Росен Желязков, спряган като най-вероятния министър председател от ГЕРБ-СДС, предпочитал да остане ръководител на Народното събрание. Това настояват още нашите източници. Като най-възможен министър-председател остава Йорданка Фандъкова.

Завъртя се спор към това кой ще оглави групата на “БСП за България ” в Народното събрание.

Председател се чака да бъде Борислав Гуцанов, само че преди този момент Коалиционният съвет избра това да е Георги Свиленски.

Първото съвещание на 50-ото юбилейно Народно заседание ще открие Силви Кирилов от Има Такъв Народ. 73-годишният уролог откри и 47-ото Народно събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР