Улица в Париж ще бъде преименувана на Навални. Парижките власти

...
Улица в Париж ще бъде преименувана на Навални. Парижките власти
Коментари Харесай

Улица в Париж ще бъде преименувана на Навални

Улица в Париж ще бъде преименувана на Навални. Парижките управляващи кръстиха улица покрай съветското посолство в Париж на името на Алексей Навални, съветски опозиционен деятел, който умря, до момента в който излежаваше присъдата си в пандиза.
Според отчет на интернационалната група Tasnim осведомителна организация, цитираща списание „ De Sight “, желае да назове улица в чест на съветския опозиционен деятел Алексей Навални във френската столица.

Навални „ се трансформира в знак на свободата в Русия

и отвън Русия “, сподели членът на Сената Франсис Шепинер по време на съвещание на градския съвет на Париж, където решението беше утвърдено единомислещо.
Въз основа на взетите решения бъдещата улица Навални ще се намира в благородния 16-ти регион на Париж – близо до съветското посолство.

В тази връзка Шепинер сподели:

„ Франция гледа на „ дългата история “ с Русия. Той, който до неотдавна беше кмет на този регион, сподели: руснаците в заточение постоянно са били добре пристигнали в този край. Промяната на името на улица Chantemesse Alexej-Nawalny-Strasse, изключително в този регион, поддържа „ съпротивата против съветския режим “. “

Avenue Chantemesse минава тъкмо около съветското посолство.

SafeNews напомня, че Навални умря на 16 февруари на 47-годишна възраст в отдалечена наказателна колония. Навални излежава 19-годишна присъда там по обвинявания в екстремизъм, които той отхвърли като политически стимулирани.
Навални беше в пандиза от 2021 година Преди това се е върнал в Русия от Германия. Той прекара интервала на възобновяване в Германия след отравянето, за което упрекна съветското държавно управление. Поддръжниците на Навални и доста западни политици упрекват съветския водач Владимир Путин за гибелта на този опозиционер.

Източник: Leparisien /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР