Пленарното заседание на Народното събрание ще започне с дебати по

...
Пленарното заседание на Народното събрание ще започне с дебати по
Коментари Харесай

Дебати в НС по правилата за избор на шеф на КПКОНПИ

Пленарното съвещание на Народното събрание ще стартира с диспути по приемането на процедурни правила за предложение на претенденти и за избор на ръководител на антикорупционната комисия КПКОНПИ.

Има предложение претендентите да бъдат проверявани за принадлежност към службите на " Държавна сигурност " и Българската национална войска, съобщи БНР.

Въпросът за възможния избор на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков за ръководител на държавната антикорупционна комисия КПКОНПИ към момента не намира безапелационна поддръжка от партиите, които договарят с мандатоносителя Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление.

В дневния ред е и провеждането на постоянен петъчен парламентарен надзор. Трима министри в оставка ще вземат участие в него.

Заместник-министър ръководителят по стопанската система и промишлеността и министър на стопанската система Корнелия Нинова ще отговори на въпрос, по отношение на незабавната процедура за назначение на новите членове на Съвета на шефовете в " Държавна консолидационна компания " ЕАД, " Национална компания индустриални зони " ЕАД и Надзорния съвет на " Българската организация за експортно обезпечаване " ЕАД. Пет въпроса са отправени към министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, на депутатски въпроси ще отговори и министърът на културата Атанас Атанасов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР