В навечерието на Петровден БНБ пусна в обращение възпоменателна монета

...
В навечерието на Петровден БНБ пусна в обращение възпоменателна монета
Коментари Харесай

Златна монета за Петровден: БНБ пусна Св. св. Петър и Павел“

В навечерието на Петровден Българска народна банка пусна в обращение възпоменателна монета „ Свети Петър и Павел “ от серията „ Българска иконография “.

Монетата е златна с тегло съвсем 9 грама.

Номиналната ѝ стойност е 100 лв., а продажната цена 1757 лв.. Всеки искащ може да си купи единствено по една монета, а тиражът е 4000.

На лицето на монетата в центъра са изобразени емблемата на Българска народна банка с годината „ 1879 “ върху лентата, а тъдява надпис „ Българска национална банка “.

На гърба на монетата са изобразени канонични облици на св. Петър и св. Павел, държащи медальон с облика на Иисус Христос, и надпис над тях на два реда „ Св. св. Петър и Павел “.

Монетата ще се продава в Българска народна банка - на две каси в София, пл. „ Княз Александър I “ 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София, ул. „ Михаил Тенев “ 10.

От Българска народна банка коментират, че всеки клиент ще може да закупи от касите на централната банка единствено по една монета, без значение дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице.

За закупуване на монета от името и за сметка на друго лице е належащо представянето на нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответната възпоменателна монета.

Ако клиент, в качеството си на физическо лице, закупи монета от касите на Българска народна банка, то той няма право да закупи още една монета като представител на юридическо лице, като това ограничаване важи и за противоположния случай. Монети не се продават на лица, които не са навършили 18 години, припомнят още от Българска народна банка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР